ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κρούσμα κορονοϊου σε μαθητή της Γερμανικής Σχολής με το «καλημέρα»

Proslipsis.gr | Αθήνα 109.2021, 15:15

Δεν πρόλαβαν καλά καλά να ξεκινήσουν τα μαθήματα στην Γερμανική Σχολή Αθηνών στις 7 Σεπτεμβρίου 2021 και σημειώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊου σε μαθητή, γεγονός που αποτελεί κακό οιωνό για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση.

Τα μέτρα που έλαβε η Σχολή, στο πλαίσιο των σχετικών οδηγιών του υπουργείου Παιδείας, ήταν τα εξής: 
- Το παιδί που νοσεί θα παραμείνει για τουλάχιστον 10 μέρες στο σπίτι.
- Τα αδερφάκια του θα παραμείνουν επίσης για 10 μέρες σε καραντίνα.
- Τα παιδιά που κάθονται κοντά (δίπλα, μπροστά, πίσω) στο παιδί που νοσεί συνεχίζουν να πηγαίνουν στο σχολείο, ωστόσο κάνουν επιπλέον 2 τεστ την εβδομάδα (2 Self Tests-2 εργαστηριακά).
- Όλοι οι γονείς των στενών επαφών του κρούσματος, έχουν ενημερωθεί.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Σχολής προς τους γονείς, για τα παιδιά που βρίσκονται σε καραντίνα προβλέπεται το μάθημα γίνεται ως εξής:
- Προνηπιακό Τμημα: το διδακτικό υλικό θα ανεβαίνει στο Moodle-1 φορά την ημέρα ύστερα από σχετική συνεννόηση θα επικοινωνεί το παιδί με τον/την εκπαιδευτικό.
- Νηπιακό Τμήμα και Δημοτικό Σχολείο: το διδακτικό υλικό θα ανεβαίνει στο Moodle-1 φορά την ημέρα ύστερα από σχετική συνεννόηση θα επικοινωνεί το παιδί με τον/την εκπαιδευτικό.
- Γυμνάσιο, τάξεις 5-12: το διδακτικό υλικό θα ανεβαίνει στο Moodle.

Μετά το πέρας του διαστήματος της καραντίνας τα παιδιά θα δίνουν το επεξεργασμένο διδακτικό υλικό στον/στην εκάστοτε εκπαιδευτικό. Σύντομα αυτό θα επιστρέφεται στα παιδιά διορθωμένο. Αν χρειαστεί να γίνει αναστολή λειτουργίας για ένα ολόκληρο τμήμα (εφόσον νοσήσει το 50 % + 1 της τάξης), τότε θα εφαρμόζεται το σύστημα της σύγχρονης εκπαίδευσης.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved