ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κατά Κ. Μπογδάνου

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.9.2021, 05:02

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς για την ενέργεια του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μπογδάνου να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα ονόματα νηπίων μεταναστών. Κοινή επωδός των ανακοινώσεων, η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία.

Η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει ως απαράδεκτη και ρατσιστική την ενέργεια του βουλευτή. «Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση στο Δημόσιο Σχολείο», τονίζει. «Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκείας. Μάλιστα, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και η επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της παιδαγωγικής διαδικασίας».

«Απαράδεκτη», «φριχτή», «εμετική» και «ανατριχιαστική» χαραkτηρίζει την ενέργεια η ΟΛΜΕ, επισημαίνοντας ότι η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση στο δημόσιο σχολείο. «Το σχολείο ως βασικός φορέας κοινωνικοποίησης των νέων, οφείλει να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με βάση τις πανανθρώπινες αξίες, προωθώντας τη συμπερίληψη», επισημαίνει.  

«Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία δεν έχουν θέση στο Δημόσιο Σχολείο», τονίζει και η ΔΟΕ. «Η εκπαιδευτική κοινότητα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας και θρησκείας. Μάλιστα, η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και η επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της παιδαγωγικής διαδικασίας». 

«Αποκρουστικό είδωλο της κυρίαρχης πολιτικής» χαρακτηρίζει τον βουλευτή της ΝΔ το Νέο Αριστερό Ρεύμα και προσάπτει στην κυβέρνηση και την Νέα Δημοκρατία ότι καλύπτουν τον βουλευτή «που δρα πολιτικά με όρους «εθνικού ρουφιάνου».

Ο ΑΝΤΑΡΣΙΑ ζητά να διερευνηθεί μέσω ποιάς διαδρομής και ποιών καναλιών έφθασε η λίστα με τα ονόματα 5χρονων παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας στα χέρια του ακροδεξιού, όπως τον χαρακτηρίζει, βουλευτή. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved