ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ενισχύονται οι σπουδές ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό (20/8/07)


Αθήνα 20.8.2007, 18:12
Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας αποστέλλεται άμεσα το ποσό των 290.000 ευρώ σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού ως πρώτη δόση της επιχορήγησης εδρών ελληνικής γλώσσας.

Η ενίσχυση αυτή γίνεται παράλληλα με την τοποθέτηση 72 καθηγητών αυξημένων προσόντων, οι οποίοι εργάζονται για την προώθηση ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.

Το συνολικό ποσό που διατίθεται μέσω του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας για την οικονομική ενίσχυση των εδρών θα ξεπεράσει φέτος τις 400.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό ελπίζεται ότι θα ενισχυθεί και θα προωθηθεί η δημιουργία μίας νέας γενιάς φιλελλήνων, η οποία μέσω ενός ειδικότερου ενδιαφέροντος θα γνωρίσει τη σύγχρονη Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν το γεγονός ότι οι ρίζες του λεξιλογίου πολλών επιστημονικών πεδίων είναι ελληνικές, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται η σύνδεση μεταξύ των διαφόρων μορφών με τις οποίες εμφανίζεται η ελληνική γλώσσα σε διάφορες ιστορικές στιγμές, στην αρχαία, μεσαιωνική και νεότερη ιστορία.

Σημαντική είναι και η ενίσχυση των ανθρωπιστικών σπουδών, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος τους βασίζονται στο έργο των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και στοχαστών, έργο το οποίο επέδρασε στη διαμόρφωση της σύγχρονης σκέψης και σφυρηλάτησε τις αρχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Για τις σπουδές αυτές ενδιαφέρον εκδηλώνεται τόσο από τις παραδοσιακά προπύργια της Οξφόρδης και της Σορβόνης, όσο και από πολλές χώρες της Ασίας, όπως η Κίνα, η Κορέα και η Ταϋλάνδη.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved