ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το πρόγραμμα των εξετάσεων για τέκνα Ελλήνων εξωτερικού (23/8/07)


Αθήνα 23.8.2007, 13:23
Από το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007 αρχίζουν οι ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του Εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Διευκρινίζεται ότι οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα αλλά και η προσέλευση των υποψηφίων που ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, λόγω των εκλογών, αρχίζουν στις 18 Σεπτεμβρίου και όχι στις 17 Σεπτεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί. Ειδικότερα οι εξετάσεις αυτές θα διενεργηθούν στα παρακάτω εξεταστικά κέντρα από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 28 Σεπτεμβρίου 2007  σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ως εξής:

Α΄ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δευτέρα 10-9-2007: Νεοελληνική Γλώσσα
Εξετάζονται οι υποψήφιοι και των 5 κατηγοριών

Β΄ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΘΕΤΙΚΗΣ
Τρίτη 11-9-2007: Αρχαία Ελληνικά Μαθηματικά
Τετάρτη 12-9-2007: Νεοελληνική Λογοτεχνία Χημεία
Πέμπτη 13-9-2007: Ιστορία Φυσική
Παρασκευή 14-9-2007: Λατινικά Βιολογία

Γ΄ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ  
Τρίτη 18-9-2007: Αγγλικά 
Τετάρτη19-9-2007: Γερμανικά 
Πέμπτη 20-9-2007: Ελεύθερο Σχέδιο 
Παρασκευή 21-9-2007: Γραμμικό Σχέδιο 
Δευτέρα 24-9-2007: Γαλλικά 
Τρίτη 25-9-2007: Αρμονία  
Τετάρτη 26-9-2007: Έλεγχος ΜουσικώνΑκουστικών Ικανοτήτων  
Πέμπτη 27-9-2007: Ιταλικά  
Παρασκευή 28-9-2007: Ισπανικά  

Πέρας προσέλευσης των υποψηφίων στις αίθουσες ορίζεται για όλα τα μαθήματα η 15.30 μ.μ., εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία ορίζεται ως πέρας προσέλευσης η 13.30 μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες, εκτός των μαθημάτων του Ελεύθερου Σχεδίου και του Γραμμικού Σχεδίου για τα οποία ορίζεται σε έξι ώρες.

Δ΄ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ
Ο τόπος και το αναλυτικό πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα γνωστοποιηθεί στους υποψήφιους από τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής Β’ Αθήνας (Γούναρη 60 - Αγία Παρασκευή - Αθήνα) και Ανατ. Θεσσαλονίκης (Σαπφούς 44-Θεσσαλονίκη), αντίστοιχα.

Οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας (από 18.9.2007 μέχρι και 28.9.2007), θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με το δελτίο εξεταζομένου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δύο μικρές φωτογραφίες, ακτινογραφία θώρακα, καρδιογράφημα και βεβαίωση οπτικής οξύτητας από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή ΝΠΔΔ.

Ε΄ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Οι παραπάνω εξετάσεις στο μάθημα Γενικής Παιδείας, στα μαθήματα κατεύθυνσης και στα ειδικά μαθήματα εκτός από τα ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «'Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» θα διενεργηθούν σε δύο εξεταστικά κέντρα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ειδικότερα:

Για όσους υποψηφίους δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν στην Αθήνα οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο Πειραματικό Γυμνάσιο και Πειραματικό Γενικό Λύκειο της Βαρβακείου  Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη - Π. Ψυχικό).

Για όσους υποψηφίους δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στο 31ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Αναξιμάνδρου 79, Χαριλάου - Θεσσαλονίκη).

Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «'Ελεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» θα διενεργηθούν για όλους τους υποψηφίους στην Αθήνα και στο εξεταστικό κέντρο  του Πειραματικού Γυμνασίου και Πειραματικού Γενικού  Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής (Μουσών και Παπαδιαμάντη - Π. Ψυχικό).

Κατ’ εξαίρεση μπορούν να εξεταστούν στην Αθήνα και στα άλλα ειδικά μαθήματα οι υποψήφιοι που εκτός των ανωτέρω μουσικών μαθημάτων δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν και σε άλλα ειδικά μαθήματα (σχέδια - ξένες γλώσσες).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved