ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ινστιτούτο Βιοϊατρικών και Βιομοριακών Ερευνών συνιστάται στο ΕΚΕΤΑ (30/8/07)

 

Αθήνα 30.8.2007, 08:22
Ινστιτούτο Βιοϊατρικών και Βιομοριακών Ερευνών συνιστάται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης.

Το Ινστιτούτο είναι αρμόδιο για την υποστήριξη και προαγωγή της βασικής και εφαρμοσμένης βιοϊατρικής έρευνας, βασισμένης σε πολυτομεακές προσεγγίσεις και αμφίδρομη συνέργεια μεταξύ των διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων και θεματικών περιοχών, στους τομείς της βιοϊατρικής πληροφορικής, της βιοϊατρικής μηχανικής, της μοριακής βιοϊατρικής και της φαρμακογενετικής.

Ειδικότερα, στο σκοπό του ΙΒΒΕ εμπίπτουν:
- Η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε νοσηλευτικούς φορείς, σε Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), στο Υπουργείο Ανάπτυξης και σε άλλα υπουργεία, σχετικά με την σύζευξη με τις υπάρχουσες υποδομές των νοσοκομείων, για την ανάληψη έργων ευρείας κλίμακας, που αφορούν παρεμβάσεις στο σύστημα δημόσιας υγείας, την εφαρμογή των κατευθύνσεων στον τομέα της υγείας, και την ανάπτυξη μεθοδολογίας για την εξατομικευμένη φροντίδα υγείας και τη διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού χώρου έρευνας στoν τομέα της υγείας, καθώς και η συνεργασία με αρμόδιους φορείς και ανεξάρτητες αρχές,
- Η ανάπτυξη έρευνας για τη βιοδιαθεσιμότητα και τη βιοϊσοδυναμία φαρμακευτικών ουσιών και σκευασμάτων, η έρευνα για τους μηχανισμούς παθογένεσης και ανάπτυξης μεθόδων και προϊόντων πρόληψης, θεραπείας και διάγνωσης νοσημάτων λοιμώδους και αυτοάνοσης αιτιολογίας, η έρευνα και η παραγωγή βιοδραστικών ουσιών και συστημάτων αποδέσμευσης φαρμάκων και νέων μικρο και νανοαισθητήρων, καθώς και η κατασκευή συστημάτων φορέων φαρμάκων.
- Η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων στην παροχή υπηρεσιών υγείας, βασισμένες στην καινοτόμο βιοϊατρική γνώση και στην τεχνολογική ανάπτυξη μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης.
- Η ίδρυση μονάδας πειραματόζωων και πειραματισμού, καθώς και η ίδρυση τραπεζών κρυοσυντήρησης κυττάρων και ιστών, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Για την στελέχωση του ΙΒΒΕ συνιστώνται τέσσερις θέσεις ερευνητών εκ των οποίων μια θέση ερευνητή Β΄ βαθμίδας, μία θέση ερευνητή Γ΄ βαθμίδας, δύο θέσεις ερευνητών Δ΄ βαθμίδας καθώς και δύο θέσεις ειδικών τεχνικών επιστημόνων, για τους οποίους εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 12 του π.δ. 77/2000.

Το ΙΒΒΕ, ως Ινστιτούτο του ΕΚΕΤΑ, διέπεται από τις σχετικές διατάξεις του π.δ. 77/2000,
όπως ισχύει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved