ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι αλλαγές στις βάσεις των πανελλαδικών (31/8/07)
 

 

Αθήνα 31.8.2007, 18:05
Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας ανακοινωθήκε σήμερα ότι μετά την παραλαβή από την αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΕΘΑ των σωστών στοιχείων των δοκιμασιών των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές, η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προχώρησε με εντατικούς ρυθμούς στον επανέλεγχο των αποτελεσμάτων και στην κατάταξη των επιτυχόντων όπου αυτοί πέτυχαν.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι στην κατηγορία του 90%, δηλαδή των υποψηφίων οι οποίοι φέτος έδωσαν για πρώτη φορά εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, σε 150 Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ εμφανίζονται αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής.

Αντίστοιχα, στην κατηγορία του 10%, δηλαδή αποφοίτων προηγουμένων ετών που δεν έλαβαν μέρος φέτος στις εξετάσεις και κρίθηκαν με το βαθμό που πέτυχαν παλαιότερα, αυξομειώσεις εμφανίζονται στις βάσεις εισαγωγής 18 Τμημάτων.

Από την επεξεργασία των νέων στοιχείων επηρεάζονται συνολικά 342 υποψήφιοι από τους 65.945 επιτυχόντες (316 από την κατηγορία 90% και 26 από την κατηγορία 10%).

Από αυτούς 187 (178 από την κατηγορία 90% και 9 από την κατηγορία 10%) κατατάσσονται σε Τμήματα ανώτερης προτίμησης από εκείνα που είχαν καταταχθεί αρχικά, ενώ 155 υποψήφιοι (138 από την κατηγορία του 90% και 17 από την κατηγορία 10%) σε Τμήματα χαμηλότερης προτίμησης από τα αρχικά.

Οκτώ συνολικά υποψήφιοι (2 από την κατηγορία 90% και 6 από την κατηγορία 10%), οι οποίοι αρχικά εφέροντο ως εισαγόμενοι, δεν κατατάσσονται σε κάποιο Τμήμα μετά τη νέα επεξεργασία.

Δίδονται σήμερα στη δημοσιότητα πίνακες με τις βαθμολογίες (βάσεις) του τελευταίου εισαγομένου στα Τμήματα εκείνα όπου υπάρχουν διαφορές σε σχέση με τα αρχικά αποτελέσματα. Για όσα Τμήματα δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες αυτούς ισχύουν οι ήδη ανακοινωθείσες βάσεις.

Παράλληλα, τόσο οι βαθμολογίες όσο και τα ονομαστικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα από σήμερα το απόγευμα από το Διαδίκτυο (στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του ΥΠΕΠΘ: http://www.ypepth.gr), όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τρία τουλάχιστον πρώτα γράμματα του επωνύμου τους με κεφαλαία.
Επίσης, θα είναι δυνατή η πληροφόρηση και από τον αριθμό 1564 του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών με πληκτρολόγηση του οκταψήφιου κωδικού αριθμού του κάθε υποψηφίου.

* Ακολουθούν οι σχετικοί πίνακες.

 

 4 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας 1
Πίνακας 2
πίνακας 3
Πίνακας 4

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved