ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Σχολεία πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και φέτος
 

Proslipsis.gr | Αθήνα 09.09.2022, 17:12

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" (European Parliament Ambassadors Schools - EPAS) κατά τη σχολική χρονιά 2022-2023.
 
Το Πρόγραμμα EPAS  πραγματοποιείται με επιτυχία σε εθελοντική βάση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2016. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές των τριών τάξεων των Λυκείων Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών σχολείων.
 
Πρωταρχικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και η κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Η επιτυχής συμμετοχή στο πρόγραμμα EPAS αποτελεί πρώτο βήμα για μετέπειτα εγγραφή στις ετήσιες προσομοιώσεις «Euroscola» που πραγματοποιούνται στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
 
Για το έτος 2022-2023, σχετική  ανακοίνωση έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα πρέπει να αποστείλουν αίτημα συμμετοχής μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία στην διεύθυνση: https://epasgreece.eu/registration/ .
 
Κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, και σε συνέχεια αξιολόγησης των δράσεων των σχολείων, επιλέχτηκαν 65 σχολεία τα οποία και έλαβαν τον τίτλο "Σχολείο-Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου". Η τιμητική αυτή διάκριση έχει διάρκεια ένα χρόνο. Τον τίτλο του "Πρέσβη του ΕΚ" έλαβαν επίσης 929 μαθητές και 359 εκπαιδευτικοί.

Περισσότερες πληροφορίες και διαδικασία συμμετοχής για τη σχολική χρονιά 2022-2023
https://www.europarl.europa.eu/greece/el/news-events/news/2016/feb2016/feb20162.html
 
* Επισυνάπτεται ο κατάλογος των σχολείων για το 2021-2022. 
 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Proslipsis.gr - Epitixonta Sxolia 09092022.pdf

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved