ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ποιες παροχές διακιούνται οι φοιτητές των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (15/10/07)


Αθήνα 15.10.2007, 22:47
Τις παροχές και διευκολύνσεις που παρέχονται στους φοιτητές των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών ορίζει απόφαση του υπουργείου παιδείας που παρουσιάζεται παρακάτω.

Γενικά, στους φοιτητές παρέχονται οι κάθε είδους παροχές και διευκολύνσεις που προβλέπονται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις της πανεπιστημιακής νομοθεσίας.

Βιβλία
Χορηγούνται κατά τη διάρκεια της φοίτησης για την απόκτηση του βασικού τους πτυχίου δωρεάν τα διδακτικά βιβλία και λοιπά βοηθήματα, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 1268/1982 και του άρθρου 15 του ν. 3549/2007, όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν κάθε φορά.

Μετακίνηση
Παρέχεται έκπτωση στην τιμή του εισιτηρίου όταν μετακινούνται στο εσωτερικό, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις, που ορίζονται από τις διατάξεις του π.δ. 265/1985 (Α΄ 99), όπως κάθε φορά ισχύουν.

Το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 2 του προαναφερόμενου π.δ. 265/1995, χορηγείται στους δικαιούχους φοιτητές από τη Γραμματεία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας στην οποία φοιτούν.

Σίτιση
Παρέχεται δωρεάν σίτιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις της πανεπιστημιακής νομοθεσίας για τους φοιτητές και ειδικότερα από τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β' του π.δ. 387/1983, του π.δ. 494/1985 και του π.δ. 143/1990, όπως οι διατάξεις ισχύουν κάθε φορά. Κατ` εξαίρεση στους φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σποδών παρέχεται υποχρεωτικά σίτιση στην οικεία κατά περίπτωση Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία (Οικοτροφείο), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 3432/2006 και ανεξαρτήτως αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για δωρεάν σίτιση.

Η σίτιση των φοιτητών παρέχεται από το οικοτροφείο της Περιφερειακής Εκκλησιαστικής Εστίας, που εξυπηρετεί τους φοιτητές της οικείας Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας.

Διαμονή
Στους φοιτητές παρέχεται δωρεάν διαμονή με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις της πανεπιστημιακής νομοθεσίας για τους φοιτητές των πανεπιστημίων. Κατ`εξαίρεση στους φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών παρέχεται υποχρεωτικά δωρεάν διαμονή στην οικεία κατά περίπτωση Περιφερειακή Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του ν. 3432/2006, ανεξαρτήτως αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για δωρεάν διαμονή.

Στις περιπτώσεις που η οικεία Περιφερειακή Εκκλησιαστική Εστία αδυνατεί για αντικειμενικούς λόγους να στεγάσει τους φοιτητές του Προγράμματος Ιερατικών Σποδών καθώς και τους δικαιούμενους διαμονής φοιτητές των άλλων προγραμμάτων της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3220/2004 (Α΄15), εκτός και αν η διοίκηση της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, συμβληθεί με φορέα για την εξασφάλιση της στέγασης των φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο άρθρο 26 του ν. 3432/2006.

Υγειονομική περίθαλψη
Υγειονομική περίθαλψη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή δικαιούνται όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί φοιτητές των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται από τις διατάξεις του π.δ. 327/1983, όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν κάθε φορά.

Υποτροφίες - δάνεια
Οι υποτροφίες και τα βραβεία επίδοσης των φοιτητών των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών χορηγούνται σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζονται από τις διατάξεις του α.ν. 1825/1951, του ν. 2158/1993, του π.δ. 321/1999, του ν. 2413/1996 (Α΄124) και του κανονισμού του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Στους φοιτητές μπορεί να παρέχεται ανταποδοτική υποτροφία σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται από τον Ενιαίο Εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας των Α.Ε.Α. κατά τις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 3549/2007, οι οποίες εφαρμόζονται αναλόγως σύμφωνα με τον ν. 3432/2006. Για την λήψη του δανείου ισχύουν οι ίδιοι όροι και προϋποθέσεις που προβλέπονται για τους φοιτητές των πανεπιστημίων.

Οι φοιτητές που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν άτοκα εκπαιδευτικά δάνεια από πιστωτικά ιδρύματα της χώρας που επιθυμούν, εφόσον έχουν εξεταστεί με επιτυχία σε όλα τα υποχρεωτικά μαθήματα του προηγούμενου εξαμήνου από το εξάμηνο στο οποίο φοιτούν και δεν έχουν υπερβεί την ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved