ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Mητρώο Διδακτόρων καταρτίζει η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (18/10/07)


Αθήνα 18.10.2007, 13:02
Μητρώο Διδακτόρων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά εργασίας, δημιουργεί για πρώτη φορά το Τμήμα Τεκμηρίωσης και Δεικτών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).

Η δημιουργία του Μητρώου εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την καταγραφή σε μια αξιόπιστη, έγκυρη και εμπεριστατωμένη βάση δεδομένων όλων εκείνων των επιστημόνων οι οποίοι απέκτησαν διδακτορικό τίτλο την τελευταία δεκαετία (1996-2007).

Από την προσπάθεια αυτή αναμένεται να προκύψουν σημαντικά στοιχεία για την επαγγελματική εξέλιξη και την κινητικότητα των Ελλήνων διδακτόρων κάθε επιστημονικού πεδίου που δραστηριοποιούνται στην αγορά εργασίας. Όπως αποδεικνύει και η διεθνής εμπειρία, το Μητρώο αναμένεται να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την πολιτεία, τους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς και τις επιχειρήσεις, προκειμένου να εντοπίζουν, να προσλαμβάνουν και να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό που υπάρχει στη χώρα μας.

Η ΓΓΕΤ εκτιμά ότι η συγκέντρωση όλης αυτής της δομημένης πληροφορίας θα αποτυπώσει την σημερινή ελληνική πραγματικότητα, προς όφελος της επιστήμης και της κοινωνίας, θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και θα βοηθήσει την πολιτεία αλλά και τον ιδιωτικό τομέα να καλύψουν χρόνιες υπάρχουσες ελλείψεις σε ποικίλες ειδικότητες ερευνητών και επιστημόνων.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν όσοι έχουν αποκτήσει το διδακτορικό τους δίπλωμα από το έτος 1996 και μετά, διατίθενται στο δικτυακό τόπο της ΓΓΕΤ www.gsrt.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved