ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΑΤΑΠ: Ηλεκτρονικά η έκδοση αντιγράφων πράξεων ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.06.2024, 23:03

Απόφαση με την οποία ρυθμίζεται η διαδικασία υποβολής αίτησης και έκδοσης αντιγράφου της πράξης ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής, της παρ. 3 του άρθρου 309 του ν. 4957/2022 (Α’ 141), αρμοδιότητας του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ), εξέδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα αντίγραφα πράξεων ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής εκδίδονται ηλεκτρονικά μέσω Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) του ΔΟΑΤΑΠ με τη χρήση των δεδομένων που υπάρχουν σε αυτό. Οι πράξεις που έχουν εκδοθεί σε έγχαρτη μορφή ψηφιοποιούνται. Όλες οι πράξεις αναρτώνται ή αποτίθενται σε ΠΣ με τη χρήση των δεδομένων που υπάρχουν στα ΠΣ του Οργανισμού.

Κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο/χρήστης αιτείται έκδοση αντιγράφου της πράξης ακαδημαϊκής αναγνώρισης τίτλων σπουδών, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - Ε.Ψ.Π.).  Εισέρχεται στην ως άνω ηλεκτρονική εφαρμογή, κατόπιν αυθεντικοποίησής του, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020.

H απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. 3161/2024. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved