ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΒΟΛΗ: Ποιότητα Copilot

Proslipsis.gr | Αθήνα 28.06.2024, 15:12

Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Κάποιος άσχετος δημοσίευσε στο διαδίκτυο ένα κείμενο με ονόματα της θάλασσας, το οποίο στερείται παντελώς σοβαρότητας, αλλά οι παπαγάλοι, που πάντα καιροφυλαχτούν, το πολλαπλασίασαν στήνοντας παγίδα ακόμη και στη λεγόμενη «τεχνητή νοημοσύνη» (που ίσως θα έπρεπε να λέγεται «συνδυαστική» αφού αυτό που κάνει είναι να συνδυάζει την παγκόσμια γνώση και μας παρουσιάζει την κυρίαρχη, συνήθως συντηρητική, εικόνα).  

Ρωτώντας το Copilot του Edge για τα ονόματα της θάλασσας, μας παρουσίασε αυτούσιο το παραπάνω γελοίο κείμενο. Κι όταν του επισημάναμε ότι είναι σκέτη παραπληροφόρηση, να τι μας απάντησε: «Σας ευχαριστώ για την παρατήρηση. Αν κάποια από τις πληροφορίες μου δεν ήταν ακριβής, ζητώ συγγνώμη. Είμαι ακόμα σε διαδικασία μάθησης και βελτίωσης. Καλή συνέχεια!».

Ας περιμένουμε, λοιπόν, την εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, κρατώντας προς το παρόν μικρό καλάθι κι αποφεύγοντας τις παγίδες της. Ως νοήμονα όντα.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved