ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ψηφιοποιείται το αρχειακό υλικό των Γενικών Αρχείων του Κράτους (20/12/07)


Αθήνα 20.12.2007, 17:232
Σύμβαση για τη ψηφιοποίηση, την επιστημονική επεξεργασία και την τεκμηρίωση των αρχείων των Γενικών Αρχείων του Κράτους, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ειδικότερα, τα αναμενόμενα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου είναι η ψηφιοποίηση αρχειακού υλικού 7.257.143 σελίδων και η τεκμηρίωση 500.000 περίπου αρχειακών τεκμηρίων. 

Με το συγκεκριμένο έργο επιδιώκεται η ανάδειξη και τεκμηρίωση της ελληνικής ιστορίας, η διάδοση του πολιτιστικού περιεχομένου των αρχειακών συλλογών, η υποστήριξη της έρευνας και της επιστήμης, η διαφύλαξη των πολύτιμων αρχειακών πληροφοριών με την αποθήκευσή τους σε ψηφιακή μορφή, η διατήρηση του πρωτογενούς ευπαθούς υλικού - λόγω μειωμένης χρήσης του, αφού αντ’ αυτού θα χρησιμοποιείται η ψηφιακή μορφή του – και η συμμετοχή της χώρας μας στην παροχή πολιτιστικού προϊόντος για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό έργο αφού η Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους είναι θεματοφύλακας και διαχειριστής όλων των δημόσιων αρχείων και σημαντικού μέρους των ιδιωτικών, που αποτελούν τεκμήρια της ιστορίας, της καθημερινότητας και του πολιτισμού. Είναι η μνήμη του τόπου και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην εκπαιδευτική και ερευνητική προσέγγιση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ιστορίας, όπως και στην προβολή τους στο παγκόσμιο περιβάλλον.

Το προϋπολογισμού 3.400.000 € έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας με τίτλο: «Ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών πολιτιστικών συλλογών των Γενικών Αρχείων του Κράτους», συνολικού προϋπολογισμού 4.180.000 €.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved