ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τέσσερα νέα σχολεία ιδρύονται σε φυλακές (20/12/07)


Αθήνα 20.12.2007, 17:50
Στο πλαίσιο της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας για την προώθηση της δια βίου μάθησης, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τη βελτίωση της απασχολησιμότητας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτισμικό και πολιτικό γίγνεσθαι, ιδρύονται στις φυλακές Ελαιώνων Θηβών, Δομοκού, Κομοτηνής και Τρικάλων και τίθενται σε λειτουργία από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2008 - 09 τέσσερα νέα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας.

Από το 2004 λειτουργούν ήδη τρία σχολεία δεύτερης ευκαιρίας εντός σωφρονιστικών καταστημάτων και συγκεκριμένα στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού, στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας και στις Δικαστικές Φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας αφορούν την δωρεάν εκπαίδευση ενηλίκων. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης διαφέρει από το αντίστοιχο της τυπικής εκπαίδευσης ως προς το περιεχόμενο, τη διδακτική μεθοδολογία και την αξιολόγηση των εκπαιδευομένων. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι δύο εκπαιδευτικά έτη και μετά την επιτυχή αποφοίτηση παρέχεται τίτλος ισότιμος του Γυμνασίου.

Κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2004-05 εκπαιδεύτηκαν 42 κρατούμενοι στο Α΄ έτος του ΣΔΕ της Δικαστικής Φυλακής Λάρισας, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2005-06 εκπαιδεύτηκαν συνολικά 151 κρατούμενοι, κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2006-07 210 κρατούμενοι, ενώ την τρέχουσα εκπαιδευτική περίοδο 2007-2008 εκπαιδεύονται 253 κρατούμενοι.

Η λειτουργία των Σχολείων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω του ΕΠΕΑΕΚ, και από το ελληνικό Δημόσιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved