ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σεμινάρια στις νέες τεχνολογίες για 8.400 εκπαιδευτικούς (2/1/08)


Αθήνα 2.1.2008, 12:30
Συνολικά 8.400 εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε επιλεγμένα Πανεπιστημιακά Κέντρα Εκπαίδευσης (ΠΑΚΕ).

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 19.960.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ και αφορά στην παιδαγωγική αξιοποίηση των ΤΠΕ. Έχει καινοτόμο χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός συνεκτικού σχεδίου και εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της εκπαίδευσης για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία, τον εξοπλισμό και τη δικτύωση των σχολικών μονάδων, την ανάπτυξη και την προσαρμογή του εκπαιδευτικού λογισμικού σε συνδυασμό με την παιδαγωγική επάρκεια των εκπαιδευτικών.

Ήδη 400 εκπαιδευτικοί εκπαιδεύονται στην αξιοποίηση των ΤΠΕ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επιμόρφωση 8.000 εκπαιδευτικών σε θέματα παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ με στόχο την ενσωμάτωση και την αξιοποίηση εκπαιδευτικού λογισμικού στη διδακτική πράξη στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Υπογράφοντας την έγκριση του προγράμματος ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι ο εκπαιδευτικός κόσμος οφείλει να εξοικειωθεί με τις νέες τεχνολογίες με στόχο την ψηφιακή σύγκλιση και την καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν όχι μόνο να γνωρίζουν να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή αλλά και να διδάσκουν στους μαθητές όταν σερφάρουν στο Διαδίκτυο, να κρίνουν ποιες πληροφορίες είναι αξιοποιήσιμες για την γνώση τους και ποιες θα πρέπει να αποφεύγουν. Το πρόγραμμα αρχίζει από την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών και θα ολοκληρωθεί με την εκπαίδευση των ίδιων των μαθητών, εισάγοντας τις νέες τεχνολογίες στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved