ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ευρωπαϊκή διάκριση σε πρόγραμμα γλωσσομάθειας (9/1/08)


Αθήνα 9.1.2008, 14:22
Με το Ευρωπαϊκό «Σήμα Γλωσσών 2007» βραβεύτηκε το πρόγραμμα «Ανάπτυξη επιπέδων πιστοποίησης της γνώσης της Ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ή ξένης. Πιστοποίηση επάρκειας ελληνομάθειας για ομογενείς ή αλλογενείς», που εκπονήθηκε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Το πρόγραμμα υποβλήθηκε στον διαγωνισμό European Label Language που αποτελεί θεσμό σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενθάρρυνση νέων πρωτοβουλιών στη διδασκαλία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών και τη σχετική ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η υποστήριξη και προώθηση της διδασκαλίας της ελληνικής ως ξένης γλώσσας:
- με τη συστηματική παροχή γνώσεων μεθοδολογίας της διδακτικής της ελληνικής ως ξένης,
- με την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα δώσουν τη δυνατότητα στους διδάσκοντες - μαθητές να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των διαφορετικών ηλικιακών ομάδων,
- με τη δημιουργία μία κοινότητας διδασκόντων την ελληνική σε διάφορα γεωγραφικά πλάτη που θα έχει ως αποτέλεσμα τις μεταξύ τους συζητήσεις και τη διασπορά ιδεών για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων διδακτικής φύσης,
- με τη χρήση των πληροφοριών που παρέχονται από την ηλεκτρονική Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και
- με την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στη διδακτική διαδικασία.

Με το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκαν δύο νέα επίπεδα ελληνομάθειας με στόχο τη συμπλήρωση της υπάρχουσας κλίμακας επιπέδων (Α2, Β1, Β2, Γ1) σύμφωνα με την εξάβαθμη κλίμακα επιπέδων γλωσσομάθειας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2). Το πρώτο (Α1) προσβλέπει στη δημιουργία κινήτρων για την έναρξη εκμάθησης της γλώσσας από πολύ νεαρούς μαθητές, εφήβους αλλά και ενηλίκους και το δεύτερο (Γ2) εκτός από την καθαρά γλωσσική εξέταση, θα έχει και ένα δεύτερο σκέλος με το οποίο θα εξετάζονται οι γνώσεις διδακτικής. Η γλωσσική εξέταση και η εξέταση σε γνώσεις διδακτικής θα αποτελούν το επίπεδο Γ2+, το οποίο είναι και καινοτομία στην αξιολόγηση και εκτείνεται πέρα από τα επίπεδα που προτείνονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς.

Στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα συμμετείχαν 161 άτομα, ηλικίας κυρίως 18 ως και 60 ετών, από όλο τον κόσμο, με διάφορες ειδικότητες. Αναλυτικότερα, από τους 161 οι 133 είναι ομογενείς ή Έλληνες που διαμένουν προσωρινά στο εξωτερικό και 28 αλλογενείς, από 24 χώρες με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων από τις ΗΠΑ.

Το παραπάνω πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε καινοτόμων πολιτικών με τίτλο «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης-Έλληνας πολίτης του κόσμου», που εγκαινίασε η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα στην ελληνομάθεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved