ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύεται Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στη δημόσια διοίκηση (18/1/08)


Αθήνα 18.1.2008, 15:33
Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στη Δημόσια Διοίκηση για τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία του  Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που έχουν συνυπογράψει με το τπουργείο Εσωτερικών για την προώθηση της ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση.

Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης θα γίνει σε ειδική τελετή σήμερα 18 Ιανουαρίου 2008 και ώρα 19:00 στο μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τον υπουργό Εσωτερικών, καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο.

Ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας είναι οργανισμοί δημόσιας διοίκησης και κοινωνικοί εταίροι (συνδικάτα) από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Π.Γ.Δ.Μ. Κύρια αποστολή του Κέντρου είναι η προώθηση της καινοτομικής ικανότητας της δημόσιας διοίκησης σε σχέση με την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες και την Κοινωνία της Γνώσης, ενώ οι σκοποί του, όπως προσδιορίζονται στο καταστατικό του, είναι:
1. Η επιστημονική και ερευνητική υποστήριξη της δημόσιας διοίκησης των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου με την εκπόνηση ερευνών και μελετών.
2. Η ανάπτυξη και μοντελοποίηση ποιοτικών διαδικασιών για την ενίσχυση της προσβασιμότητας, της διαφάνειας και της ποιότητας στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
3. Ο σχεδιασμός καινοτόμων προσεγγίσεων/μεθόδων στα συστήματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού.
4. Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών ποιότητας στους πολίτες – χρήστες.
5. Η επιμόρφωση και κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στο σύγχρονο δημόσιο management.
6. Η συμβουλευτική υποστήριξη των φορέων του δημοσίου σε θέματα δημόσιας διοίκησης, αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.
7. Ο σχεδιασμός και υλοποίηση κοινοτικών και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων που προάγουν θέματα σχετικά με την αποστολή και τους σκοπούς του Κέντρου για λογαριασμό δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
8. Η ανάπτυξη της συνεργασίας των φορέων δημόσιας διοίκησης χωρών της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου για την αξιοποίηση της μέχρι σήμερα εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Όργανο διοίκησης του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας είναι η Γενική Συνέλευση, στην οποία κάθε φορέας εκπροσωπείται  με έναν εκπρόσωπο, και το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο με εξαετή θητεία. Ο Πρόεδρος, ο αναπληρωτής Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας προέρχονται πάντοτε από τη χώρα της έδρας του Κέντρου, η οποία είναι η Θεσσαλονίκη, οδός Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ: 546 20,  τηλ: 2310-228272, φαξ: 2310-231571, http://www. RICPA. EU,  e-mail:  RICPA@RICPA.EU,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved