ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύονται δέκα νέα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (18/1/08)


Αθήνα 18.1.2008, 15:32
Δέκα επιπλέον Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα λειτουργήσουν στις φυλακές και σε περιοχές της χώρας, ενώ δημιουργείται νέος σύγχρονος κανονισμός για την οργάνωση και λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα δέκα νέα Σχολεία θα λειτουργήσουν στις πόλεις Άρτα, Ερμούπολη, Καβάλα, Παλλήνη, Ρόδος, Τρίπολη, καθώς και στις Φυλακές Δομοκού, Ελαιώνα Θηβών, Κομοτηνής και Τρικάλων. Με την ίδρυση των νέων Σχολείων ο αριθμός τους πανελλαδικά θα φτάσει τα 58. Επιπλέον προβλέπεται διαδικασία συγκρότησης και λειτουργίας τμημάτων και πέραν της έδρας των Σχολείων.

Παράλληλα, η απόφαση εντάσσει τα Σ.Δ.Ε. στο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας και Αξιολόγησης της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, αναθέτει την επιμόρφωση του προσωπικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Γ.Γ.Ε.Ε. και ορίζει ότι θα αντλούν επιστημονικές υπηρεσίες από το Κέντρο Μελετών Διά Βίου Μάθησης της Γ.Γ.Ε.Ε. Τέλος, αποσαφηνίζει κανόνες και διαδικασίες που αφορούν τους  εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτές.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δίνουν την δυνατότητα στους πολίτες, όπου και αν αυτοί διαμένουν, να αντλούν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες και να ολοκληρώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved