ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Eκλογές για τα πρώτα Τοπικά Συμβούλια Νέων (30/1/08)


Αθήνα 30.1.2008, 14:53
Σε στάδιο υλοποίησης εισέρχεται ο νεοσύστατος θεσμός των Τοπικών Συμβουλίων Νέων, καθώς, με κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, καλούνται οι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Νέων των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας να αναδείξουν τα πρώτα Συμβούλια.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 22, 23, 29 και 30 Μαρτίου 2008, αλλά η ακριβής ημέρα διενέργειας τους σε κάθε δήμο ή κοινότητα θα ορίζεται με απόφαση του κάθε δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, το οποίο θα έχει και την ευθύνη για την ομαλή οργάνωση και διεξαγωγή τους.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι νέοι και οι νέες ηλικίας από 15 έως 28 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα Δημοτολόγια των Δήμων και Κοινοτήτων και οι οποίοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής στα Μητρώα των Νέων (που αποτελούν τον εκλογικό κατάλογο) και έχουν ήδη ανοίξει ή θα  ανοίξουν σε κάθε Δήμο και Κοινότητα και θα παραμείνουν ανοιχτοί μέχρι την Παρασκευή 7 Μαρτίου.

Με τη λειτουργία του θεσμού αυτού επιχειρείται να δοθεί στους νέους η δυνατότητα να διευρύνουν τη συμμετοχή τους στα κοινά, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που τους απασχολούν και προωθώντας τις απαραίτητες λύσεις, προς όφελος της πολιτικής, του δημόσιου βίου και της δημοκρατίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved