ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στυλιανίδης: "Μέσα στο 2008 η ρύθμιση για τα κέντρα ελευθέρων σπουδών (23/2/08)


Aθήνα 23.2.2008, 15:22
Την πεποίθηση ότι εντός του 2008 θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη λειτουργία των κέντρων ελευθέρων σπουδών, στο πλαίσιο της κοινοτικής οδηγίας για την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά τα εγκαίνια της 10ης Διεθνούς Εκθέσεως για την Εκπαίδευση “Europartners”.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) στη Θεσσαλονίκη. Αφού υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 και της συνύπαρξης του δημοσίου με το μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο, κάτι που θα κριθεί κατά τη κατά τη διάρκεια της παρούσας αναθεωρητικής Βουλής, είπε ότι αυτό το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα μέχρι τώρα είναι μία γκρίζα ζώνη στο χώρο της μεταλυκειακής και της προ πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, η οποία έχει κατακτηθεί από τα κέντρα ελευθέρων σπουδών, θεσμούς παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών που δεν ελέγχονται μέχρι σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Μπορούσε κάλλιστα στο πλαίσιο της οικονομικής ελευθερίας κάποιος παίρνοντας μία άδεια από κάποια νομαρχία ή από το παλιό υπουργείο Εμπορίου να ανοίξει μια τέτοια δομή και να παρέχει υπηρεσίες ανεξέλεγκτα. Αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας είναι να νομοθετήσει στο εθνικό πεδίο για τον έλεγχο της ποιότητας και η ποιότητα είναι ένα σημείο που η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της δεν κάνει εκπτώσεις. Εάν δημιουργηθεί ένα μητρώο, στο οποίο θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί με αυστηρά κριτήρια, εννοείται ότι όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις δεν θα ενταχθεί στο μητρώο. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το Σύνταγμα και την εθνική νομοθεσία, ο καθένας θα μπορεί να κάνει μια δομή και να παρέχει τέτοιου είδους υπηρεσίες, αλλά δεν θα τις αναγνωρίζει κανείς. Το να φτιάξει κάποιος ένα εργαστήριο ζωγραφικής και να μεταβιβάζει τις γνώσεις σε έναν άλλον, είναι δικαίωμά του. Δεν μπορείς να το εμποδίσεις, δεν θα έχει όμως καμία αναγνώριση ή πιστοποίηση από το κράτος ή από την Ε.Ε.

"Σε πρώτο στάδιο θα μπει τάξη στο γκρίζο τοπίο των κέντρων ελευθέρων σπουδών και σε δεύτερο θα εναρμονίσουμε τη νομοθεσία μας με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, για την οποία η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο", κατέληξε ο υπουργός.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved