ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ταλιαδούρος: 432 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της έρευνας στα ΑΕΙ (17/7/08)


Αθήνα 17.7.2008, 15:20
Ποσό ύψους 432 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση της έρευνας και της καινοτομίας περιλαμβάνει άξονας του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2007-2013", ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται και όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών σε διημερίδα διαβούλευσης για το ΕΠΕΑΕΚ.

Ο υφυπουργός είπε ότι το πρόγραμμα στοχεύει στον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας και προβλέπει δράσεις που ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως τα πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων:
- Η αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών και την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού, προκειμένου να προσαρμοστούν στις προκλήσεις της κοινωνίας της γνώσης και στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.
- Η ανάπτυξη του εθνικού συστήματος μεταφοράς και συσσώρευσης πιστωτικών μονάδων, προκειμένου να ενισχυθεί η κινητικότητα των φοιτητών  στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον.
- Δράσεις για τα γραφεία διασύνδεσης, την πρακτική άσκηση και την επιχειρηματικότητα, για την ενίσχυση της πρόσβασης των αποφοίτων ΑΕΙ στην αγορά εργασίας.
- Ανάπτυξη των ινστιτούτων δια βίου εκπαίδευσης, προκειμένου να συνδέσουν περαιτέρω το πανεπιστήμιο με τις εξελίξεις στην κοινωνία και την οικονομία.
- Ποιοτική αναβάθμιση των μεταπτυχιακών σπουδών με έμφαση στους τομείς των θετικών επιστημών και στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας.
- Νέες, καινοτόμες εφαρμογές για την υποστήριξη των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών.
- Ανάπτυξη της έρευνας με το ποσό των 432 εκ. ευρώ για προγράμματα διδακτορικής, μεταδιδακτορικής, βασικής και εφαρμοσμένης έ-ρευνας, καθώς και την προσέλκυση υψηλού επιπέδου ερευνητών από το εξωτερικό.
- Υποστήριξη των διαδικασιών διασφάλισης της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση και της λειτουργίας της ΑΔΙΠ.

Τέλος, ο κ. Ταλιαδούρος προέτρεψε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα να προετοιμαστούν εγκαίρως ώστε να επιτευχθεί όχι μόνο η απορρόφηση των πόρων, αλλά κυρίως η βέλτιστη αξιοποίησή τους με στόχο το ποιοτικό αποτέλεσμα και τη δημιουργία σταθερών βάσεων για την ανάπτυξη των πανεπιστημίων σε μακροπρόθεσμη βάση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved