ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ: Μια από τα ίδια (23/8/08)


Αθήνα 23.8.2008
Του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
Για μία ακόμη χρονιά τα δημόσια σχολεία κινδυνεύουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, φαινόμενο που επαναλαμβάνεται μονότονα τα τελευταία χρόνια.

Αν και το υπουργείο Παιδείας βαυκαλίζεται ότι φέτος διενήργησε διορισμούς νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και έτσι δεν θα επαναληφθεί το σύμπτωμα της κάλυψης θέσεων στο μέσον της σχολικής περιόδου, τα μηνύματα που φτάνουν, κυρίως από σχολεία της περιφέρειας, δεν δικαιολογούν αισιοδοξία.

Μάλιστα μερικά από αυτά αναφέρουν ότι φέτος το υπουργείο «διέπραξε» την εξής πρωτοτυπία: τοποθέτησε σε μερικά σχολεία υπεράριθμους εκπαιδευτικούς, που δεν ξέρουν τι να τους κάνουν, αλλά ορισμένες θέσεις εξακολουθούν να παραμένουν κενές λόγω μη σωστής κατανομής των ειδικοτήτων!

Αλλά και στον αναμενόμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών για το έτος 2008 οι επιδόσεις του υπουργείου δεν είναι και οι καλύτερες, αφού η μεγάλη καθυστέρηση μεταθέτει τη διενέργεια των εξετάσεων για τις αρχές του 2009, κάνοντας ορατό το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το φαινόμενο του προηγούμενου διαγωνισμού, τότε που οι ιθύνοντες του υπουργείου υποχρέωναν το ΑΣΕΠ να βγάζει αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα υπονομεύοντας την ποιότητα της αξιολόγησης.

Είναι γεγονός ότι παλαιότερα η οργάνωση των διορισμών των εκπαιδευτκών ήταν ένα παζλ για δυνατούς παίκτες, που ίσως και να δικαιολογούσε ορισμένα λάθη ή παραλείψεις. Στην εποχή της πληροφορικής όμως ελαφρυντικά δεν υπάρχουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved