ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ιταλική γλώσσα σε όλα τα γυμνάσια (29/8/08)
 


Αθήνα 29.8.2008, 12:07
Η διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας εισάγεται από το σχολικό έτος 2008-2009 σε όλα τα γυμνάσια της χώρας, στο πλαίσιο της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Με την εισαγωγή της οι μαθητές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν ως δεύτερη μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής και από φέτος και της Ιταλικής.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε πολιτικών του υπουργείου Παιδείας με τίτλο: «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης - Έλληνας πολίτης του κόσμου», και συγκεκριμένα στη γλωσσομάθεια και την πολυγλωσσία.

Σημειώνεται ότι από φέτος το μάθημα της ιταλικής γλώσσας, ως πρώτη ξένη γλώσσα, εισάγεται στα παρακάτω Γενικά Λύκεια της χώρας: 60ο Γενικό Λύκειο Αθηνών, 3ο Γενικό Λύκειο Νίκαιας, 13ο Γενικό Λύκειο Πάτρας, 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας. Επίσης, εισάγεται δοκιμαστικά σε ορισμένα σχολεία και η διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε το πρόγραμμα διδασκαλίας της ιταλικής στα Λύκεια.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πρόγραμμα ιταλικής Λυκείου (αρχείο pdf 150 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved