ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπολογιστικός εξοπλισμός σε μαθητές με αναπηρία (3/9/08)


Αθήνα 3.9.2008, 17:32
Πρόγραμμα για την ενίσχυση μαθητών με αναπηρία με υπολογιστικό εξοπλισμό και ειδικές περιφερειακές συσκευές για ιδιωτική χρήση, υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδη.

Το συνολικού προϋπολογισμού 9.539.953,31 € πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο των πέντε καινοτόμων πολιτικών με τίτλο «Έλληνας πολίτης της Ευρώπης - Έλληνας πολίτης του κόσμου» και συγκεκριμένα στην ανθρωποκεντρική εκπαίδευση, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση στα πλαίσια των υποέργων 2, 3 και 4 του έργου "Προμήθεια Υπολογιστικού και Ειδικού Εξοπλισμού" για:
1. Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και ΚΔΑΥ.
2. Ενίσχυση μαθητών ΑμεΑ.  
3. Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Το υποέργο 2 αφορά στην ενίσχυση μαθητών με προβλήματα όρασης και αφορά συνολικά 390 μαθητές με προβλήματα όρασης, 49 από τους οποίους θα προμηθευτούν από μία φορητή ηλεκτρονική γραφομηχανή Braille και οι υπόλοιποι από έναν φορητό υπολογιστή με εγκατεστημένα λειτουργικό σύστημα, το λογισμικό εφαρμογών γραφείου και αντιικό πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός θα συνοδεύεται και από  ειδικά λογισμικά ανάγνωσης - μεγέθυνσης οθόνης και σύνθεσης φωνής, scanner με λογισμικό OCR και οθόνη Braille για όσους κρίθηκε απαραίτητο.

Η κατανομή των 390 μαθητών με προβλήματα όρασης ανά περιφέρεια που θα λάβουν υπολογιστή ή γραφομηχανή Braille, αντίστοιχα, έχει ως εξής: Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 27 - 1, Αττικής 120 - 15, Βορείου Αιγαίου 5 - 1, Δυτικής Ελλάδας 18 - 5, Δυτικής Μακεδονίας 9 - 0, Ηπείρου 5 - 2, Θεσσαλίας 11 - 7, Ιονίων Νήσων 4 - 0, Κεντρικής Μακεδονίας 84 - 10, Κρήτης 23 - 1, Νοτίου Αιγαίου 10 - 1, Πελοποννήσου 9 - 5, Στερεάς Ελλάδας 16 - 1

Το υποέργο 3 αφορά στην ενίσχυση 1.437 μαθητών με κινητικά προβλήματα και πολλαπλές αναπηρίες. Οι μαθητές αυτοί θα ενισχυθούν με ηλεκτρονικό υπολογιστή γραφείου, με οθόνη TFT 19΄΄ με εγκατεστημένα  το λειτουργικό σύστημα, το λογισμικό εφαρμογών γραφείου, αντιικό πρόγραμμα και  λογισμικό αυτόματης φωνητικής πληκτρολόγησης. Για όσους κρίθηκε απαραίτητο ο εξοπλισμός θα συνοδεύεται από ειδικές περιφερειακές συσκευές.

Η κατανομή των 1437 μαθητών ανά περιφέρεια έχει ως εξής:
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 72, Αττικής 297, Βορείου Αιγαίου 25, Δυτικής Ελλάδας 99, Δυτικής Μακεδονίας 54, Ηπείρου 44, Θεσσαλίας 84, Ιονίων Νήσων 11, Κεντρικής Μακεδονίας 322, Κρήτης 91, Νοτίου Αιγαίου 24, Πελοποννήσου 58, Στερεάς Ελλάδας 56.

Το υποέργο 4 αφορά στην ενίσχυση 1.953 μαθητών με νοητική υστέρηση που καταγράφηκαν στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Οι μαθητές αυτοί θα ενισχυθούν με ηλεκτρονικό υπολογιστή γραφείου, με οθόνη TFT 19΄΄ με εγκατεστημένα λειτουργικό σύστημα, λογισμικό εφαρμογών γραφείου και αντιικό πρόγραμμα. Ο εξοπλισμός θα συνοδεύεται για το σύνολο των μαθητών και από ειδικές περιφερειακές συσκευές.

Η κατανομή των 1.953 μαθητών ανά περιφέρεια είναι:
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης 87, Αττικής 637, Βορείου Αιγαίου 58, Δυτικής Ελλάδας 187, Δυτικής Μακεδονίας 40, Ηπείρου 56, Θεσσαλίας 137, Ιονίων Νήσων 73, Κεντρικής Μακεδονίας 279, Κρήτης 123, Νοτίου Αιγαίου 72, Πελοποννήσου 110, Στερεάς Ελλάδας 94.

Η καταγραφή των μαθητών έγινε από ομάδα εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο ΚΔΑΥ Γ΄ Αθήνας. Ειδικά ερωτηματολόγια  εστάλησαν στα σχολεία  της χώρας μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και αφορούσαν όλους τους μαθητές που φοιτούσαν στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τις κατηγορίες «μαθητές με προβλήματα όρασης» και «μαθητές με κινητικά προβλήματα και πολλαπλές αναπηρίες», και τους μαθητές που φοιτούσαν σε Ειδικά Δημοτικά Σχολεία για «μαθητές με νοητική υστέρηση», προκειμένου να καταγραφούν οι μαθητές που χρήζουν εξοπλισμού.

Οι εγκαταστάσεις του εξοπλισμού στις οικίες των μαθητών αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο 2008 και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Νοεμβρίου 2008.
     


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved