ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 















 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στη Σπάρτη το πρώτο ΚΕΚ των Ενόπλων Δυνάμεων (13/10/08)


Αθήνα 13.10.2008, 19:55
Το πρώτο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Ενόπλων Δυνάμεων εγκαινίασαν σήμερα στη Σπάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά.

Το ΚΕΚ, που θα παρέχει υπηρεσίες δια βίου μάθησης στους στρατευμένους, θα λειτουργήσει στο στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού και Μεταφορών Σπάρτης και θα διαθέτει παράρτημα στο στρατόπεδο του Γυθείου. Σε πρώτο στάδιο θα λειτουργήσουν τρεις σχολές: οδηγών, μαγείρων (στο Γύθειο) και αρτοποιών, στις οποίες θα εκπαιδεύεται το 12% των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς που παρακολουθούν σπουδές στα παραπάνω αντικείμενα. Ήδη το ΚΕΚ πιστοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ) του υπουργείου Απασχόλησης, σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεσμεύθηκε ότι παρόμοιες δομές κατάρτισης θα αναπτυχθούν και σε άλλα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, έτσι ώστε η στρατιωτική θητεία να αποτελέσει μέσο διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Από την πλευρά της η υπουργός Απασχόλησης εξείρε την αξία της επαγγελματικής κατάρτισης, ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους που δεν έχουν βρει ακόμη τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved