ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
7.200 θα εισαχθούν φέτος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (20/10/08)


Αθήνα 20.10.2008, 07:16
Στις 7.200 αυξάνει από το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 τις προσφερόμενες θέσεις σπουδών από απόσταση στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματά του το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).

Συγκεκριμένα, προσφέρει 4.200 θέσεις σπουδών στα 6 προπτυχιακά προγράμματά του και 3.000 θέσεις στα 24 μεταπτυχιακά, οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

* Προπτυχιακά προγράμματα
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες: 500
2. Πληροφορική: 1.000
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών: 1.000
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό: 800
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό: 800
6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός: 100

* Μεταπτυχιακά προγράμματα
1. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ): 220
2. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων: 120
3. Διοίκηση Μονάδων Υγείας: 150
4. Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του ΕΣΥ: 30
5. Τραπεζική: 220
6. Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων: 200
7. Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές: 90
8. Διαχείριση Τεχνικών Έργων: 140
9. Μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα: 150
10. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων: 100
11. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής: 90
12. Διασφάλιση Ποιότητας: 215
13. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας: 100
14. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας; 70
15. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας: 90
16. Σπουδές στην Εκπαίδευση: 350
17. Εκπαίδευση Ενηλίκων: 140
18. Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία: 90
19. Γραφικές Τέχνες - Πολυμέσα: 60
20. Διαχείριση Αποβλήτων: 90
21. Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική: 60
22. Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος: 45
23. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών: 120
24. Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά: 60

Εκτός από τις παραπάνω θέσεις προσφέρει:
1. Ποσοστό 3% επί των θέσεων των προπτυχιακών προγραμμάτων σε φοιτητές που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, όσων δηλαδή εμπίπτουν στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης ζ της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 1351/1983, όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο VΙΙ του άρθρου 46 του ν. 1946/1991, του άρθρου 12 του ν. 2640/1998 και της παρ.8 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (ΦΕΚ 152Α').
2. Συνολικά 300 θέσεις (ποσοστό 10%) των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ που δεν κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (ΜΔΕ), οι οποίες θέσεις κατανέμονται αναλογικά στα προγράμματα σπουδών.

Η υποβολή των αιτήσεων υποψήφιων φοιτητών για τα 6 προπτυχιακά και 24 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ θα γίνει από 1 Νοεμβρίου 2008 έως 10 Δεκεμβρίου 2008. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα γίνει η υποβολή αιτήσεων ατόμων με ειδικές ανάγκες για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και μελών εκπαιδευτικού προσωπικού των ΑΤΕΙ για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΑΠ, ενώ η επιλογή των σπουδαστών γίνεται με κλήρωση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Αλλαγές
Εν τω μεταξύ με αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας επιφέρονται αλλαγές σε γνωστικά αντικείμενα θεματικών ενοτήτων των προγραμμάτων σπουδών του ΕΑΠ, ενώ μερικές θεματικές ενότητες μετονομάζονται, με ή χωρίς αλλαγή του γνωστικού τους αντικείμενου, ως εξής:

Ι. Σχολή Κοινωνικών Επιστημών
Μετονομάζεται η θεματική ενότητα «Επικοινωνία - Δημόσιες Σχέσεις - Μάρκετινγκ στον Τομέα του Πολιτισμού» σε «Πολιτιστική Επικοινωνία», με επαναπροσδιορισμό των γνωστικών της αντικειμένων σε:
i) Αρχές και μέθοδοι επικοινωνίας και
ii) Μέσα επικοινωνίας.

II. Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών
α) Μετονομάζονται οι ακόλουθες θεματικές ενότητες, χωρίς μεταβολή του γνωστικού τους αντικείμενου:
αα) «Γλωσσική ανάπτυξη» σε «Γλώσσα, κοινωνία και εκπαίδευση» και
ββ) «Δύο θεσμοί διαμορφωτές του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» σε «Θεσμοί διαμορφωτές του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού».
γγ) «Φωνητική της Γερμανικής Γλώσσας» σε «Φωνητική της Γερμανικής Γλώσσας και η διδασκαλία της προφοράς».
β) Επαναπροσδιορίζονται τα γνωστικά αντικείμενα της θεματικής ενότητας «Αξιολόγηση των διδασκομένων στη γνώση και χρήση της Γαλλικής γλώσσας» ως εξής:
i) Γενικές αρχές της αξιολόγησης στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας, ii) στοιχεία μεθοδολογίας της αξιολόγησης στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας, iii) αξιολόγηση προσληπτικών δεξιοτήτων στη γαλλική γλώσσα και iv) αξιολόγηση παραγωγικών δεξιοτήτων γραπτού λόγου στη γαλλική γλώσσα.
γ) Μετονομάζεται η θεματική ενότητα «Η Ορθοδοξία και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου» σε «Η Ορθοδοξία ως πολιτισμικό επίτευγμα και τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου», με επαναπροσδιορισμό των γνωστικών της αντικειμένων σε: i) H Ορθοδοξία ως πολιτισμικό επίτευγμα και ii) η Ορθοδοξία απέναντι σε θέματα της εποχής μας.

III. Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
Στα γνωστικά αντικείμενα της θεματικής ενότητας «Γενικά Μαθηματικά Ι» προστίθεται το γνωστικό αντικείμενο: Εισαγωγικά Μαθηματικά.

Νέες θεματικές ενότητες
Με άλλη απόφαση του υπουργείου Παιδείας δημιουργούνται στις Σχολές του ΕΑΠ οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

Ι. Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας
α) «Βασικές τεχνολογίες δικτύων και λογισμικού», με γνωστικά αντικείμενα: Πρωτόκολλα, υπηρεσίες και εφαρμογές ασύρματων δικτύων. Προχωρημένα ζητήματα σχεδίασης κατανεμημένων συστημάτων. Σχεδίαση middleware.
β) «Συστήματα διάχυτου και σφαιρικού υπολογισμού», με γνωστικά αντικείμενα: Αρχιτεκτονικές συστημάτων διάχυτου και σφαιρικού υπολογισμού. Ζητήματα σχεδίασης και προγραμματισμού. Ειδικά ζητήματα ανάπτυξης συστημάτων διάχυτου υπολογισμού.
γ) «Σχεδίαση και ανάλυση συστημάτων υλικο−λογισμικού», με γνωστικά αντικείμενα: Σχεδίαση διάδρασης και συσκευών. Ανάλυση απόδοσης συστημάτων μεγάλης κλίμακας. Μελέτη περιπτώσεων και εφαρμογή.
δ) Συστήματα κινητού υπολογισμού» (κατεύθυνση «συστήματα κινητού υπολογισμού»), με γνωστικά αντικείμενα: Πρωτόκολλα, αρχιτεκτονικές και υπηρεσίες ασυρμάτων κινητών δικτύων. Σχεδίαση εφαρμογών κινητού υπολογισμού. Μελέτη περιπτώσεων και εφαρμογή.
ε) «Ενσωματωμένα συστήματα (κατεύθυνση «ενσωματωμένα συστήματα»), με γνωστικά αντικείμενα: Σχεδίαση ψηφιακών συστημάτων. Σχεδίαση ενσωματωμένων συστημάτων. Μελέτη περιπτώσεων και εφαρμογή.

ΙΙ. Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών
α) «Ιστορία της τέχνης και ιστορία της επιστήμης του φωτός», με γνωστικά αντικείμενα: Ιστορία της τέχνης, ιστορική θεώρηση του φωτός, οπτική επικοινωνία, βασικές αρχές οπτικής παιδείας,
β) «Γενικές αρχές φωτισμού», με γνωστικά αντικείμενα: Αντίληψη του φωτός, αρχές φωτομετρίας, ορισμοί και μονάδες μέτρησης, χρώμα και φως, φως και σκιά, φως και χώρος,
γ) «Τεχνολογία φωτισμού και σύνδεση με την παραγωγή», με γνωστικά αντικείμενα: Τεχνικές φωτισμού και εφαρμογές, κανόνες ορθολογικού φωτισμού, βελτιστοποίηση έργων φωτισμού, κόστος, και οφέλη,
δ) «Εφαρμογές φωτισμού και πολυμεσικές εφαρμογές», με γνωστικά αντικείμενα: Σύγχρονες εξέλιξης σε θέματα φωτισμού και οπτικών τεχνολογιών, προσομοίωση καταστάσεων φωτισμού, ανάπτυξη δεξιοτήτων με Η/Υ και πολυμέσα.

Πληροφορίες
Αναλυτικές πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών του ΕΑΠ και για τους όρους και προϋποθέσεις εισαγωγής σε αυτά, παρέχονται στο δικτυακό του τόπο
www.eap.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved