ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τμήμα κλιματολογίας και αντιρρύπανσης ιδρύεται στο Αγρίνιο (16/5)


Αθήνα 16.5.2005
Ένα τέταρτο Πανεπιστημιακό Τμήμα με αντικείμενο την κλιματολογία, οικολογία και τεχνολογία της αντιρρύπανσης, θα λειτουργήσει το 2006 στο Αγρίνιο, ενώ θα εξετασθεί η δημιουργία επιπλέον τμημάτων και η ίδρυση αυτόνομου Πανεπιστημίου.

Τα παραπάνω αποφασίσθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας υπό την υπουργό κ. Μαριέττα Γιαννάκου και τον υφυπουργό κ. Σπ. Ταλιαδούρο και με τη συμμετοχή Βουλευτών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και Τοπικών Παραγόντων, καθώς και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Δήμου.

Στη σύσκεψη εξετάσθηκε επίσης η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων τριών πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στο Αγρίνιο και αποφασίστηκαν τα εξής:
- Η συγκρότηση Επιτροπής Εργασίας με ευθύνη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη συμμετοχή της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα έχει ως έργο το συντονισμό των ενεργειών για την υλοποίηση της μετεξέλιξης του νέου Τμήματος σε αυτόνομο Πανεπιστήμιο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα:
- Η απόκτηση γης (χώρος του παλαιού αεροδρομίου) όπου θα ανεγερθεί το νέο Πανεπιστημιακό συγκρότημα (Campus).
- Ο συντονισμός των ενεργειών για την εξεύρεση χώρων προσωρινής στέγασης του νέου Τμήματος του Πανεπιστημίου.

Προκειμένου να συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες της, η Επιτροπή θα συνεδριάσει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα υπό την Προεδρία του Υφυπουργού κ. Σπ. Ταλιαδούρου και τη συμμετοχή του Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του Νομάρχη και των δυο Δημάρχων.

Στη σημερινή σύσκεψη μετείχαν ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Αγγελόπουλος, οι βουλευτές του Νομού κ. Μ. Σαλμάς, Ανδ. Καραγκούνης, Β. Μαγγίνας, Απ. Κωστόπουλος, Χρ. Βερελής, Αθ. Μωραϊτης, Αν. Μακρυπίδης, ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημ. Σταμάτης και οι Δήμαρχοι Αγρινίου και Μεσολογγίου κ. Ευθ. Σώκος και Γ. Πρεβεζάνος, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κ. Αθ. Κυριαζής.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γ. Δήμου ανακοίνωσε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του αμφιθεάτρου της Σχολής θα ολοκληρωθούν εντός του επομένου οκταμήνου.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved