ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σπουδαστές και εκπαιδευτές στα δημόσια ΤΕΕ (10/6)
 


Αθήνα 10.7.2005
Χιλιάδες θέσεις σπουδαστών και εκπαιδευτών «ανοίγουν» αυτές τις ημέρες στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) Α’ κύκλου σπουδών του ΟΑΕΔ και των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ήδη ο ΟΑΕΔ εξέδωσε προκήρυξη για την εισαγωγή 6.277 μαθητών και μαθητριών για το σχολικό έτος 2005-2006 (την δημοσιεύουμε στο αρχείο), ενώ αιτήσεις για σπουδές δέχονται και τα αντίστοιχα ΤΕΕ των νοσοκομείων (υπουργείο Υγείας) και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίθετα με τον ΟΑΕΔ, που εκδίδει συνολική προκήρυξη, τα δύο υπουργεία δεν δίνουν την πρέπουσα δημοσιότητα και οι σχετικές θέσεις εκπαίδευσης ή απασχόλησης θα πρέπει να αναζητηθούν στα αντίστοιχα ΤΕΕ.

Οι εκπαιδευτές
Σε μερικές εβδομάδες τα ΤΕΕ θα προχωρήσουν και στην πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης (μερικά, κυρίως του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, δέχονται και αποφοίτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Θα πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι πολλές θέσεις καλύπτονται από όσους εργάζονταν στα ΤΕΕ και τα προηγούμενα σχολικά έτη, καθώς λαμβάνεται υπόψη και μοριοδοτείται γενναία ανάλογη προϋπηρεσία. Επίσης, θα πρέπει να τονισθεί ότι η συνολική εβδομαδιαία απασχόληση των εκπαιδευτών κυμαίνεται από 2 έως 12 ώρες, κάτι που δεν καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή εργαζομένων και ιδιαίτερα αυτών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Στο πλαίσιο αυτό, με ενδιαφέρον αναμένονται τις προσεχείς ημέρες οι ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των ΤΕΕ από την επόμενη σχολική χρονιά. (Στο αρχείο που παραθέτουμε μπορείτε ενδεικτικά να δείτε την προκήρυξη 2004 του ΟΑΕΔ για εκπαιδευτές).

Οι σπουδαστές
Σε όλα τα ΤΕΕ Α’ κύκλου δεκτοί γίνονται απόφοιτοι τουλάχιστον γυμνασίου. Ειδικά για τα ΤΕΕ ΟΑΕΔ οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη 1981 – 1 Απριλίου 1991. Για την επιλογή λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του τίτλου σπουδών και διάφορα από τα λεγόμενα κοινωνικά κριτήρια, όπως χαμηλό εισόδημα και πολυτεκνία. Οι θέσεις αφορούν τεχνικές κυρίως ειδικότητες, όπως: Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων, Γραφικών Τεχνών - Ηλεκτρ/κής Σχεδίασης Εντύπου, Γραφικών Τεχνών – Εκτυπώσεων, Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων, Αργυροχρυσοχοϊας, Ωρολογοποιϊας, Κεραμικής Αγγειοπλαστικής, Υπαλλήλων Διοίκησης, Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών, Κομμωτικής Τέχνης, Υφάσματος – Ένδυσης, αμαξωμάτων κ.ά. (περιγράφονται στο αρχείο).

Στα ΤΕΕ των νοσοκομείων λειτουργεί μία μόνο ειδικότητα, του βοηθού νοσηλευτή, και η φοίτηση είναι διετής (στο νυχτερινό ΤΕΕ του Τζάνειου νοσοκομείου είναι τρία έτη), ενώ μορούν να φοιτήσουν και έργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Tα TEE του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προσφέρουν σπουδές σε ειδικότητες του αγροτικού κυρίως τομέα. 

Οι απόφοιτοι των ΤΕΕ Α’ κύκλου σπουδών έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην αγορά εργασίας με την απόκτηση πτυχίου επιπέδου ΙΙ, ενώ μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στο Β’ κύκλο σπουδών ή στην Β’ τάξη Ενιαίου Λυκείου.

* Στα αρχεία θα βρείτε:
- Την προκήρυξη ΟΑΕΔ για τις 6.277 θέσεις σπουδαστών, καθώς και τα σχετικά έντυπα.
- Τις διευθύνσεις των ΤΕΕ των υπουργείων (ενδέχεται να έχουν υποστεί αλλαγές) και τις περυσινές ειδικότητες των ΤΕΕ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
- Την παλαιά προκήρυξη ΟΑΕΔ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

 

 

 

 3 αρχεία διαθέσιμα για download 
Η προκήρυξη για την εισαγωγή 6.277 σπουδαστών στα ΤΕΕ ΟΑΕΔ και τα σχετικά έντυπα
Οι διευθύνσεις των ΤΕΕ των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης
Η προκήρυξη ΟΑΕΔ του 2004 για εκπαιδευτές στα ΤΕΕ

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved