ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων η καθαριότητα των σχολείων 18/3/09


Αθήνα 18.3.2009, 20:40
Απόφαση με την οποία ελπίζουν ότι θα επιλύσουν οριστικά το χρονίζον πρόβλημα των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας που υπηρετεί με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου στα δημόσια σχολεία, εξέδωσαν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας - Οικονομικών.

Με την απόφαση ορίζεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ), που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας, ως υπεύθυνος για το έργο καθαρισμού στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ο ΟΣΚ ΑΕ να προχωρήσει στην σύναψη συμβάσεων με τις σχολικές επιτροπές για το έργο καθαρισμού των σχολείων, που δεν καλύπτονται από το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί σε οργανικές θέσεις (με βάση την υπ’ αριθμ. 140122/Δ4/30-10-08 απόφαση του υπουργού Παιδείας).

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΚ ΑΕ έγιναν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στο καταστατικό της Εταιρείας σχετικά με την αρμοδιότητα για το συγκεκριμένο αντικείμενο και ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης του έργου σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές. Στo πλαίσιο της υλοποίησης αυτής, δημιουργήθηκε ειδική πλατφόρμα ηλεκτρονικής καταχώρησης των σχολείων και των σχολικών επιτροπών όλης της χώρας, που είναι χρήσιμα για την σύναψη των συμβάσεων.

Η διαδικασία, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύντομα, οπότε ο ΟΣΚ θα είναι σε θέση να υπογράψει τις απαραίτητες συμβάσεις δια των οποίων ολοκληρώνεται η διαδικασία μισθώσεως του έργου καθαρισμού των σχολείων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved