ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γιαννάκου: σε τρία χρόνια θα προσληφθούν όλοι οι 30μηνίτες (29/6)


Αθήνα 29.6.2005
Σε τρία χρόνια θα έχουν προσληφθεί όλοι οι 30μηνίτες εκπαιδευτικοί, δήλωσε η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου κατά την ομιλία της στο 12ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διευθέτηση των προβλημάτων στην πρόσληψη των πολυτέκνων (προσλήφθηκαν καθ΄υπέρβαση των ήδη προγραμματισμένων διορισμών) και ανακοίνωσε τη σύσταση μικτής επιτροπής του υπουργείου, με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της ΟΛΜΕ, που θα εχει ως έργο την διασφάλιση της διαφάνειας και νομιμότητας στις προσλήψεις των αναπληρωτών.

Αναφερόμενη στη ρύθμιση για τα επιδόματα των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε άδεια, η κ. υπουργός τόνισε ότι ειδικά για φέτος ικανοποιήθηκε το 50% των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί από ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην αναβάθμιση της Τεχνικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ενώ αναφερόμενη σε θέματα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 150 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, το επαγγελματικό λογισμικό και στην επιμόρφωση για τα νέα Λύκεια.

Τέλος, σε ότι αφορά στο πάγιο αίτημα της ΟΛΜΕ για τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα, ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση ο αριθμός αυτός μειώνεται από 35 σε 30, ενώ όπου υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, ο αριθμός αυτός θα μπορεί να μειωθεί και σε 25 με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved