ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ: Ανοικτή επιστολή στον πρωθυπουργό (1/7)


Aθήνα 1.7.2005
Τα αδιέξοδά τους -τί άλλο- διεκτραγωδούν στον πρωθυπουργό 22 εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ, με ανοικτή επιστολή που του απέστειλαν.

Ζητούν την παρέμβασή του προκειμένου να τους αναγνωρισθεί η εκπαιδευτική ιδιότητα και η προϋπηρεσία, ώστε να να μην οδηγούνται στην ανεργία αλλά στη δημόσια εκπαίδευση, όπως γίνεται και με τους 30μηνίτες εκπαιδευτικούς.

Η Proslisis έλαβε και παρουσιάζει αυτούσια την επιστολή, το πλήρες κείμενο της οποίας είναι το εξής:

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση:
EΣΥΠ
Υπουργό Παιδείας
Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ
Γεν. Γραμματέα ΚΚΕ
Πρόεδρο Συνασπισμού
Βουλευτές του Κοινοβουλίου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΑΕΔ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή θέτουμε υπόψη σας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ και γνωρίζοντας ότι τα θέματα παιδείας είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης σας, παρακαλούμε να μεσολαβήσετε στην άρση της καταφανούς αδικίας εις βάρος των εργαζομένων συναδέλφων μας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμαστε ως εκπαιδευτικοί στην εκπαίδευση του ΟΑΕΔ η οποία σύμφωνα με τον 1566/85 καθώς και τον 2640/98 ανήκει στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ακολουθεί το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα και παρέχει ισότιμο πτυχίο με τα ΤΕΕ του ΥΠΕΠΘ. Δεν αναφερόμαστε στην κατάρτιση του ΟΑΕΔ ( Ι.Ε.Κ. , Κ.Ε.Κ κλπ ).

Αριθμούμε φέτος περί τους 850 εκπαιδευτικούς εκ των οποίων περίπου 450 είναι αναπληρωτές (σύμφωνα με τον νόμο Ρέππα 3144/2003) και η πρόσληψη μας γίνεται με πανελλαδικούς πίνακες μοριοδότησης. Οι τελευταίες μονιμοποιήσεις έγιναν στον οργανισμό το 1994 και αφορούσαν εκπαιδευτικό προσωπικό του 1987-1989. Έκτοτε δεν έχει εκδηλωθεί η οποιαδήποτε διάθεση για πρόσληψη τακτικού προσωπικού. Σας γνωστοποιούμε δε ότι αρκετοί συνάδελφοί μας εργάζονται από τότε μέχρι και σήμερα, έχοντας ως κύρια απασχόληση αυτή του εκπαιδευτικού.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής:

Λόγω της επικείμενης αλλαγής στο Εκπαιδευτικό Σύστημα (δημιουργία ΕΠΑΛ, κ.λπ.), και λόγω της συνεχιζόμενης μείωσης των τμημάτων στα σχολεία, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα για μας με αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι μας να οδηγούνται στην ΑΝΕΡΓΙΑ, χωρίς να τους δίνεται καμία διέξοδος και αυτό γιατί στον νόμο 3255/2004 που θέσπισε το ΥΠΕΠΘ πέρυσι, δεν υπήρξε πρόβλεψη για μας. Στην εγκύκλιο του 30μηνου γίνονται δεκτές οι προϋπηρεσίες όλων των εκπαιδευτικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός από τις δικές μας!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πληρωνόμαστε ως εκπαιδευτικοί, εργαζόμαστε ως εκπαιδευτικοί, αλλά δεν μας αναγνωρίζεται η εκπαιδευτική μας ιδιότητα.!!! Σε αντίθεση με τους συναδέλφους μας του ΥΠΕΠΘ των οποίων η προϋπηρεσία αναγνωρίζεται, ως όφειλε, ισότιμα με την δική μας στα σχολεία του ΟΑΕΔ, σε μας δεν επιτρέπεται να συμμετέχουμε σε διαδικασίες αξιολόγησης του ΥΠΕΠΘ με τις προϋπηρεσίες μας. Μα πως είναι δυνατόν;

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ;

Το θέμα είναι ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας στην αυτονόητη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας από το ΥΠΕΠΘ. Ζητούμε να μας αναγνωριστεί το συνταγματικό μας δικαίωμα της ισονομίας και ισοπολιτείας.

ΖΗΤΟYME EΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Αρκετοί βουλευτές έκαναν ερωτήσεις στη Βουλή επί του συγκεκριμένου αιτήματος. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε χρονικά μερικές από αυτές:

ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ
8/6/2004 : Αίτημα Κορτσάρη (1349/8-6-2004) 15/6/2004 : Κατάθεση αναφοράς, Σούρλας
22/6/2004 : Κατάθεση αναφοράς, Παπαθεμελής

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
6/7/2004 : Παρέμβαση για το θέμα της Ράπτη Συλβάνας 6/7/2004 : Παρέμβαση και κατάθεση τροπολογίας από Ματζαπετάκη 6/12/2004 : Ερώτηση Σγουρίδη ( 5797/6-12-2004) 9/2/2005 : Ερώτηση Σιδηρόπουλου 18/4/2005 : Κατάθεση αναφοράς Βενιζέλου 13/5/2005 : Κατάθεση 2ης αναφοράς Βενιζέλου 17/5/2005: Ερώτηση Θ. Τζάκρη

Επίσης, σας κάνουμε γνωστό ότι ενώ ο σημερινός υφυπουργός Παιδείας κ. Καλός είχε κάνει επερώτηση στην Βουλή τονίζοντας το άδικο του θέματος , τώρα αρνείται να δώσει λύση.

Αιτούμαστε από σας να κάνετε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και προσπάθειες ώστε να αρθεί η αδικία για την μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας από το ΥΠΕΠΘ. Είμαστε δε σίγουροι για την θετική αντιμετώπιση από μέρους σας αυτού του κατάφορου ρατσιστικού διαχωρισμού που υφιστάμεθα.

Αναμένοντας με ιδιαίτερη αγωνία τις ενέργειες σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Εκπαιδευτικοί ΟΑΕΔ
Αφεντούλης Κωνσταντίνος- Βέροια
Γεργουλής Νίκος - Τρίπολη
Γκλεγκλέ Ελένη – Καλαμάτα
Γεωργαρά Αγγελική - Τρίπολη
Γεωργοπούλου Αριστέα – ¶ργος
Δίγκα Μαγδαληνή – Θεσσαλονίκη
Δρόσου Βασιλική – Κοζάνη
Ζιαζιά Φωτεινή - Τρίπολη
Κάνταρου Αθανασία - Τρίπολη
Καπόγιαννη Ελένη - Τρίπολη
Kαραμπίνης Γεώργιος – Ιωάννινα
Κονδύλη Μαρία - Τρίπολη
Κομποχόλη Γεωργία - Τρίπολη
Κυριακίδης Στέφανος – Θεσσαλονίκη
Λαβίδας Μιχάλης – Χίος
Λουμπαρδιά Αγγελική- Τρίπολη
Μανάδη Νίκη – Κοζάνη
Μισετζής Γιάννης – Χίος
Μουλιανητάκης Κωνσταντίνος – Θεσσαλονίκη
Πετρίδης Μιχάλης – Ιωάννινα
Σάββα Δήμητρα – ¶ργος
Τασούλας Βασίλειος - Ιωάννινα

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved