ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
58 εργαστήρια φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 16/4/09


Αθήνα 16.4.2009, 15:32
Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του, καινοτόμου κατά το υπουργείο Παιδείας, έργου που αφορά τη δημιουργία 58 Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε όλη τη χώρα και έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.945.115,61 ευρώ.

Τα Εργαστήρια θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του συνόλου της σχολικής μονάδας στην οποία αναπτύχθηκαν και ελπίζεται ότι θα είναι ενεργός χώρος μάθησης, όπου ο κάθε μαθητής θα μπορεί να εφαρμόσει στην πράξη τη θεωρία που διδάσκεται στα αντίστοιχα μαθήματα. Η τεχνική υποδομή και ο εξοπλισμός τους θα δώσουν την δυνατότητα στο μαθητή να παρατηρεί, να εξασκείται, να κρίνει και να αυτενεργεί. O μαθητής θα εισάγεται και σταδιακά θα εξοικειώνεται με την πορεία που οφείλει κανείς να ακολουθήσει στην ερευνητική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα δραστηριοποιείται και μαθαίνει ότι μπορεί να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις.

Οι 58 σχολικές μονάδες στις οποίες υλοποιήθηκαν τα Εργαστήρια επιλέχθηκαν από τη Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου, ‎ύστερα από πρόταση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Το έργο υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ του Γ΄ ΚΠΣ, από την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων και συγκεκριμένα τη Μονάδα Β2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved