ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ανακοινώθηκαν τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων 4/5/09
 


Αθήνα 4.5.2009, 17:45
Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου
www.gge.gr του υπουργείου Ανάπτυξης τα δίδακτρα των 454 Ιδιωτικών Σχολικών Μονάδων της χώρας (204 Νηπιαγωγείων, 147 Δημοτικών και 103 Γυμνασίων), που θα ισχύσουν για το σχολικό έτος 2009-2010, για τις πρώτες τάξεις  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, σε εφαρμογή του Ν. 3279/04.

Από τις εν λόγω σχολικές μονάδες:
- 10 υπέβαλαν εκπρόθεσμα τα δίδακτρά τους και η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης με έγγραφό της, κατ’ εφαρμογή του Νόμου, έχει ενημερώσει, ήδη, τα σχολεία αυτά, ότι είναι υποχρεωμένα κατά τη νέα σχολική χρονιά 2009-2010 να εφαρμόσουν τα δίδακτρα της σχολικής χρονιάς 2008-2009 τα οποία, για το λόγο αυτό, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ως δίδακτρα του σχολικού έτους 2009-2010, για καθ’ ένα από αυτά.
- 84 Ιδιωτικές Σχολικές Μονάδες (73 νηπιαγωγεία, 8 δημοτικά και 3 γυμνάσια) θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά.

Από την ανάλυση των υποβληθέντων διδάκτρων των πρώτων τάξεων των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων, τα οποία σύμφωνα με το νόμο διαμορφώνονται ελεύθερα, προκύπτει ότι σε κάθε Εκπαιδευτική Περιφέρεια της χώρας, το εύρος μεταξύ κατώτερης και ανώτερης τιμής είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να δίνεται δυνατότητα επιλογής σχολείου από τους γονείς, πολύ, δε, περισσότερο, αφού οι μαθητές των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, σχεδόν στο σύνολό τους, μετακινούνται από τις περιοχές κατοικίας τους.

Οι γονείς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις τιμές των πρώτων τάξεων, μπορούν να επιλέξουν το σχολείο φοίτησης των παιδιών τους, έχοντας υπόψη τους ότι οι μεταβολές των διδάκτρων για τις επόμενες (ενδιάμεσες) τάξεις είναι ελεγχόμενες, καθώς διαμορφώνονται με υπουργική απόφαση κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 11 του Ν. 3279/04, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 28 του Ν.3377/05. Το ποσοστό αύξησης για τις ενδιάμεσες τάξεις θα ανακοινωθεί εντός του Μαΐου.

Αύξηση 10%
Οι σημερινές ανακοινώσεις του ΥΠΑΝ για αυξήσεις έως 10% στα δίδακτρα των πρώτων τάξεων των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατεύσει τα εισοδήματα της μέσης ελληνικής οικογένειας", τονίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. "Σύμφωνα με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι οικογένειες των περίπου 85.000 μαθητών που προσφεύγουν στα ιδιωτικά σχολεία έχουν δει μέσα σε πέντε χρόνια τις ετήσιες δαπάνες τους να διπλασιάζονται. Θα περίμενε κανείς, αν μη τι άλλο, σε μια χρονιά όπου όλοι οι κρίσιμοι δείκτες της οικονομίας υποχωρούν και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού υπολογίζεται κάτω του 2%, οι αυξήσεις που επικυρώνει το ΥΠΑΝ να μην υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση την ετήσια αύξηση 5,5% της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακα με ενδεικτικές τιμές.

 

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακας με ενδεικτικές τιμές (αρχείο excel 29 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved