ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επαγγελματικά δικαιώματα για ηλεκτροτεχνίτες ΙΕΚ 5/5/09


Αθήνα 5.5.2009, 20:32
Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο "Καθορισμός επαγγελματικών δικαιωμάτων των κατόχων Διπλώματος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης ειδικοτήτων της Ομάδας Μηχανολογίας του τομέα Μηχανολογίας - Ηλεκτρολογίας - Ηλεκτρονικών των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΙΕΚ) το Ν.2009/1992", υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας.

Με το προτεινόμενο σχέδιο κατοχυρώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των ανωτέρω διπλωματούχων (ΟΕΕΚ) προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

Ειδικότερα χορηγείται στους διπλωματούχους ΟΕΕΚ της ειδικότητας "Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων" η άδεια Α’ ειδικότητας Ηλεκτροτεχνίτη και καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την απόκτηση της παραπάνω άδειας άσκησης επαγγέλματος και από τους Διπλωματούχους της ειδικότητας "Τεχνικός Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών".

Τέλος, επισημαίνεται ότι με το εν λόγω σχέδιο π.δ., στο οποίο έχουν ήδη συμπεριληφθεί και οι παρατηρήσεις της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δεν θίγονται επαγγελματικά δικαιώματα άλλων κατηγοριών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved