ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Βραβεία eTwinning σε ελληνικά σχολεία 5/5/09


Αθήνα 5.5.2009, 22:40
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly» του υπουργείου Παιδείας η απονομή βραβείων σε ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν στον 4ο Διαγωνισμό "eTwinning 2.0 - Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση και Κοινωνική Δικτύωση" και για τον Διαγωνισμό δημιουργίας ιστολογίων "e-στολόγιο".

Στη δράση αυτή της Ε.Ε. έχουν εγγραφεί 2.125 ελληνικά σχολεία, τα οποία παρουσιάζουν 795 ενεργές συνεργασίες σε 5.551 στο σύνολο της Ευρώπης, δηλαδή σχεδόν το 15% του συνόλου των ευρωπαϊκών συνεργασιών. Πέραν όμως των ποσοτικών στοιχείων, μεγάλος είναι ο αριθμός ελληνικών συνεργασιών που βραβεύονται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Ευρωπαϊκή δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης "e-Twinning" εντάσσεται στο πρόγραμμα για τη Δια Βίου Μάθηση και υλοποιείται από το γραφείο για τη Κοινωνία της Πληροφορίας και το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Υπολογιστών (ΕΑΙΤΥ).

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Νίκη Γκοτσοπούλου, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε όσους συμμετείχαν στη δράση και τους κάλεσε να αξιοποιήσουν την επιτυχία τους με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας συνολικά για τη χώρα μας. "Σ’ αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον καλούμαστε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, να συμβάλλουμε στον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, στη λογική όμως της ισόρροπης ανάπτυξης των τομέων της γενικής παιδείας και των νέων τεχνολογιών. Γιατί αν αφιερωθούμε αποκλειστικά στο πρώτο θα χάσουμε το τρένο της εξέλιξης, ενώ αν προτάξουμε το δεύτερο στην πραγματικότητα απομακρύνουμε τον παράγοντα άνθρωπο από το κέντρο του ενδιαφέροντος".

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved