ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Είστε εμπειροτέχνης σε τουριστικό επάγγελμα; Εκπαιδευτείτε (7/7)


Αθήνα 7.7.2005
Αν είστε εμπειροτέχνης του τουριστικού τομέα θα πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά το ενδεχόμενο επαγγελματικής κατάρτισης και την παράλληλη απόκτηση σχετικού πιστοποιητικού, καθώς οι εξελίξεις και στον χώρο αυτό είναι ραγδαίες.

Την δυνατότητα αυτή σας παρέχει ο ΟΤΕΚ (Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης), ο οποίος διοργανώνει σχετικά προγράμματα σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε όσους εργάζονται στα τουριστικά επαγγέλματα και συγκεκριμένα στις ακόλουθες ειδικότητες:

Τμήμα ξενοδοχειακό: Υπάλληλος Υποδοχής, Υπάλληλος Θυρωρείου Ξενοδοχείου, Γκρουμς, Εξωτερικός Θυρωρός (Doorman), Τηλεφωνητής, Προϊσταμένος Ορόφων. Υπάλληλος Τήρησης Λογαριασμών Πελατών.
Τμήμα εστιατοριακό: Εστίαρχος( Maitre), Υπεστίαρχος (Sous maitre), Αρχισερβιτόρος (Captain), Σερβιτόρος και βοηθός σερβιτόρος, Μπάρμαν και βοηθός Μπάρμαν, Ταμίας – Ελεγκτής (Ταμπλίστας).
Τμήμα οροφοκομίας: Προϊστάμενος Λινοθήκης και Πλυντηρίου, Λινοθηκάριος, Καμαριέρα, Οροφοκόμος, Βαλές.
Τμήμα μαγειρικό: Αρχιμάγειρας, Μάγειρας, Βοηθός Μάγειρα, Υπεύθυνος Μπουφέ, Βοηθός Μπουφέ.
Τμήμα ζαχαροπλαστικής: Ζαχαροπλάστης, Βοηθός Ζαχαροπλάστη.

Τα τμήματα μετεκπαίδευσης του ΟΤΕΚ λειτουργούν μια φορά το χρόνο και συγκεκριμένα από 16 Οκτωβρίου μέχρι 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες, ανάλογα με τις υπηρεσιακές δυνατότητες του Οργανισμού, και η διάρκειά τους είναι περίπου έξι μήνες.

Προϋποθέσεις
Για να γίνει κάποιος δεκτός στα προγράμματα θα πρέπει:
- Να έχει τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία στο επάγγελμα, η οποία να αποδεικνύεται από τα βιβλιάρια των ενσήμων του ή ατομικό βιβλιάριο ασφάλισης ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει κατά τα τρία τελευταία χρόνια κατ’ ελάχιστον 350 ημερομίσθια συνολικά ή 300, εφόσον έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 100 ημερομίσθια ετησίως, δηλαδή από:
1.7.2002 - 30.6.2003
1.7.2003 - 30.6.2004
1.7.2004 - 30.6.2005.

Η προϋπηρεσία αυτή θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί κατά τον τελευταίο χρόνο της εγγραφής σε επιχείρηση της ευρείας περιοχής, στην οποία θα λειτουργήσει το τμήμα Μετεκπαίδευσης. Προκειμένου για εγγραφή στο τμήμα Κατάρτισης - Μετεκπαίδευσης Αθήνας, θα λαμβάνεται υπόψη η μόνιμη κατοικία των υποψηφίων στην περιοχή της Αττικής.
- Να είναι κάτοχος απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης (Δημοτικού) ή απολυτηρίου τριτάξιου Γυμνασίου.
- Οι υποψήφιοι κάτοχοι των παραπάνω τίτλων από το εξωτερικό (Έλληνες, Έλληνες το γένος, αλλοδαποί) για τη συμμετοχή τους υποχρεούνται στην κατάθεση ελληνομάθειας επιπέδου Β΄ από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας , καθώς και ισοτιμία και αντιστοιχία του τίτλου.
- Να έχει ηλικία μικρότερη των 55 ετών.
- Να έχει ολοκληρώσει ή νομίμως απαλλαγεί από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, πέραν της τελευταίας 3ετίας.

Υποβολή Δικαιολογητικών
Αιτήσεις υποβάλλονται από 11 έως 29 Ιουλίου 2005 στις κατά τόπους εκπαιδευτικές μονάδες ΟΤΕΚ, οι οποίες αναφέρονται στην αναλυτική προκήρυξη που δημοσιεύεται στον δικτυακό τόπο του ΟΤΕΚ. Για να μεταφερθείτε σε αυτήν, πατήστε εδώ.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved