ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ημερίδα ΕΣΑμεΑ: Κανένα παιδί με αναπηρία εκτός σχολείου τον Σεπτέμβρη 10/5/09


Αθήνα 10.6.2009, 13:43
Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης και επί ίσοις όροις συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επεσήμανε για μια ακόμα φορά ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Βαρδακαστάνης από το βήμα της ημερίδας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) με θέμα "Η σχολική χρονιά πρέπει να αρχίζει την ίδια μέρα για όλους τους μαθητές", που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Κατά την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της ημερίδας, ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι η υποχρεωτικότητα της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία, η οποία θεσπίστηκε με την ψήφιση του Ν. 3699/2008, παραμένει έως και σήμερα κενή περιεχομένου, αφού η χρονιά που πέρασε ήταν μια ακόμα χρονιά κατά την οποία τα άτομα με αναπηρία ήρθαν αντιμέτωπα με ανυπέρβλητα εμπόδια ακόμα και στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα σχολεία.

Επιπλέον, υπογράμμισε τη σημασία της λήψης υποστηρικτικών μέτρων, ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση όπως η έγκυρη και ικανοποιητική στελέχωση των ειδικών σχολείων, η επαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα ειδικής εκπαίδευσης και η δημιουργία ενός αξιόπιστου και ασφαλούς συστήματος μετακινήσεων των μαθητών με αναπηρία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τέλος και στην αύξηση των χαμηλών και συνεχώς μειωμένων εθνικών πόρων που διατίθενται στην Ειδική εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία, καθώς και η έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου με το εθνικό αναπηρικό κίνημα για τα ζητήματα αυτά.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι: Ν. Γκοτσοπούλου, Γενική Γραμματέας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Α. Καραμανλή, Εκπρόσωπος ΕΝΑΕ - Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών, Ι. Σγουρός, Νομάρχης Αθηνών, Κ. Μανιάτης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΟΛΜΕ), Β. Βαλσαμάκης, Αντινομάρχης Πειραιά, Σ. Δήμου, Αντινομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δυτικής Αττικής, Δ. Παπαευθυμίου, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής   (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), Ελ. Ρατσιάτος, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Πανελληνίου Επιστημονικού Συλλόγου Ειδικής Αγωγής (ΠΕΣΕΑ), Α. Κλιάφα, Πρόεδρος Συλλόγου Μετεκπαιδευομένων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαράσλειου Διδασκαλείου, Φ. Δελημανώλης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες (ΠΟΕΓΑΜΔ), Β. Κουρμπέτης, Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved