ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ενισχύει τις ελληνικές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Λειψίας η χώρα μας (20/7)


Αθήνα 20.7.2005
Τη χρηματοδότηση μιας θέσης καθηγητή στο ιστορικό πανεπιστήμιο της Λειψίας και στην έδρα βυζαντινής και νεοελληνικής φιλολογίας, προκειμένου να συνεχισθεί η αυτοτελής λειτουργία της, αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση.

Σε εκδήλωση που έγινε στο Βερολίνο υπογράφτηκε σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Τριτάρη, εκ μέρους των συμβαλλομένων υπουργείων Εξωτερικών και Παιδείας, και του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Λειψίας καθηγητή Franz.

Ο κ. Hauser εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του πανεπιστημίου και της πολιτικής ηγεσίας της Σαξονίας για την απόφαση της Ελλάδας να ενισχύσει οικονομικά την Έδρα και χαρακτήρισε το γεγονός ως βασικό στοιχείο για τη δημιουργία κύκλου σπουδών επιπέδου μπάτσελορ και μάστερ για τις ελληνικές σπουδές και την κλασική αρχαιότητα.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρέσβης κ. Τριτάρης σημείωσε ότι οι κλασικές και νεοελληνικές σπουδές καλλιεργούν αιώνιες αξίες με ιδιαίτερη σημασία στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας.

To Πανεπιστήμιο της Λειψίας, που διατηρεί στενές σχέσεις και φοιτητικές ανταλλαγές με τα πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας, έχει εισάγει στο πρόγραμμα σπουδών του την κλασική φιλολογία και τα αρχαία ελληνικά από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεώς του, στις αρχές του 15ου αιώνα. Από το 1814 συμπεριέλαβε και τα νέα ελληνικά, ενώ στο τέλος του 19ου αιώνα πρόσθεσε τη βυζαντινολογία και τη νεοελληνική φιλολογία.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved