ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υπουργείο Παιδείας: Καμιά σχέση με το διεθνές απολυτήριο 7/7/09


Αθήνα 7.7.2009, 15:32
Με αφορμή αναφορές του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για περιστατικό υποκλοπής θεμάτων στο Διεθνές Απολυτήριο, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει τα εξής:

Το Διεθνές Απολυτήριο (Ιnternational Baccalaureate (ΙΒ)) εισήχθη στο εκπαιδευτικό σύστημα με το άρθρο 10, παρ. 23 του ν. 2327/95.

Η λειτουργία του Τμήματος Διεθνούς Απολυτηρίου διέπεται από τους κανόνες που ορίζονται από τον Οργανισμό Διεθνούς Απολυτηρίου (Ιnternational Baccalaureate Οrganisation) και το πρόγραμμα σπουδών είναι στην αγγλική γλώσσα.

Η αξιολόγηση των μαθητών των τμημάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου γίνεται σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ι.ΒΟ από τον ίδιο τον Οργανισμό, χωρίς καμιά εμπλοκή του υπουργείου Παιδείας.

Την αποκλειστική ευθύνη των εξετάσεων σε ό,τι αφορά στη διαδικασία, στα θέματα, στη διόρθωση των γραπτών δοκιμίων καθώς και στην έκδοση των αποτελεσμάτων έχει ο  ΙΒΟ. Επομένως, όλες οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τον έλεγχο του Οργανισμού.

Μέχρι σήμερα κανένα επίσημο έγγραφο δεν έχει περιέλθει στο υπουργείο από τον Οργανισμό στη Γενεύη και ως εκ τούτου απόπειρες εμπλοκής του υπουργείου στη διαδικασία εξετάσεων του Διεθνούς Απολυτηρίου προφανώς υποκρύπτουν άλλου είδους σκοπιμότητες.

Προκαταρκτική εξέταση
Αργά το απόγευμα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Σακελάκος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, καθώς
, σύμφωνα με δημοσιεύματα, σημειώθηκε κρούσμα υποκλοπής των θεμάτων προς τους υποψηφίους του διεθνούς απολυτηρίου. Η έρευνα ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Πόπη Παπανδρέου


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved