ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
15.000 άνεργοι θα αποκτήσουν πιστοποίηση Η/Υ του Cambridge (4/8)


Θεσσαλονίκη 4.8.2005
Περίπου 15.000 αναμένεται να καταρτιστούν στη χρήση Η/Υ για την απόκτηση των αναγνωρισμένων από τον ΑΣΕΠ διπλωμάτων πληροφορικής Cambridge, μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων του υπουργείου Απασχόλησης σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) όλης της χώρας (σχετικά γράφει η Proslipsis σε άλλες σελίδες).

Η εκτίμηση προέρχεται από την Vellum Global Educational Services, αποκλειστικό συνεργάτη του τμήματος διεθνών εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge για τις ελληνικές εκδόσεις των διπλωμάτων πληροφορικής, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής των σχετικών συμβάσεων μεταξύ των ανάδοχων φορέων (ΚΕΚ) και της Vellum. Οι συμβάσεις αυτές αφορούν την πιστοποίηση καταρτιζόμενων ανέργων με τα αναγνωρισμένα διπλώματα πληροφορικής του University of Cambridge International Examinations (τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge).

Τα παραπάνω διπλώματα γίνονται δεκτά από τον ΑΣΕΠ για την απόδειξη γνώσεων Η/Υ, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση 16/2005 της ολομέλειας του ΑΣΕΠ και του Π.Δ. 44/2005.

Η κατάρτιση των ανέργων θα ξεκινήσει μέσα στον Αύγουστο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής των καταρτιζομένων από τα ΚΕΚ για τα πρώτα προγράμματα.

Το έργο αφορά την κατάρτιση συνολικά 30.000 εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, αποφοίτων Μεταδευτεροβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας ή Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απόφοιτοι Γυμνασίου και απόφοιτοι Δημοτικού με απολυτήριο μέχρι το 1980). Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 100 ώρες και τα γνωστικά αντικείμενα κατάρτισης αφορούν τις απαραίτητες για τον ΑΣΕΠ ενότητες, δηλ. επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα, υπηρεσίες διαδικτύου καθώς και μία από τις κατ' επιλογήν ενότητες, δηλαδή βάσεις δεδομένων ή παρουσιάσεις.

Οι άνεργοι καταρτιζόμενοι, που θα επιδοτούνται με περίπου 2€ ανά ώρα κατάρτισης, μπορούν από τώρα να απευθύνονται στα συνεργαζόμενα με την Vellum ΚΕΚ, υποβάλλοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Βιογραφικό Σημείωμα
- Επικυρωμένο αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας
- Επικυρωμένο Αντίγραφο Απολυτηρίου Υποχρεωτικής, Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
- Επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας
- Μία Φωτογραφία
- Ειδικό παραπεμπτικό σημείωμα από το ΚΠΑ (Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης) ΟΑΕΔ στο οποίο ανήκουν.

Οι σχετικές διευθύνσεις των ΚΕΚ που παρέχουν πιστοποίηση του Cambridge δημοσιεύονται στην διεύθυνση www.vellum.org.gr. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν internet, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τη Vellum στο τηλ.: 801 1152005 ή και αποστολής γραπτού μηνύματος από κινητό ( SMS) στον αριθμό 4425. Στο μήνυμα πρέπει να αναγράφεται "ΚΕΚ -κενό- ονοματεπώνυμο, σταθερό τηλέφωνο".

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved