ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Α. Σπηλιωτόπουλος: Αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ 14/7/09


Αθήνα 14.7.2009, 16:23
Η αποσύνδεση του Λυκείου από τον τρόπο εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και η δημιουργία ενός ευέλικτου προγράμματος σπουδών που θα είναι πιό κοντά στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, είναι ο στόχος του διαλόγου για την Παιδεία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος μετά από τη συνεργασία του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ευτυχής επειδή οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο για την παιδεία, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και συνέπεια, και έτσι υπάρχουν συγκεκριμένα χειροπιαστά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Μπαμπινιώτης είπε ότι "θέλουμε ποιότητα στην εκπαίδευση και ένα διαφορετικό Λύκειο, που δεν θα είναι προπαρασκευαστικό στάδιο του πανεπιστημίου, αλλά θα εξασφαλίζει μια πραγματική μόρφωση στον Έλληνα μαθητή και παράλληλα, θα δίνει διέξοδο σε δεξιότητές του και όχι αυτό το στενό δεσμευτικό σύστημα, που έχει αχρηστέψει το Λύκειο. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να απαλλάξουμε τον Έλληνα μαθητή και την ελληνική οικογένεια από το άγχος της αποτυχίας, της ανασφάλειας, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες για να πλησιάσει τα πανεπιστημιακά τμήματα".

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, του εκπαιδευτικού συστήματος, των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου και επιμόρφωσης και κατάρτισης των εκπαιδευτικών.

Προειδοποίηση
"Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί καθήκον του τη συμμετοχή στον εθνικό διάλογο, γι' αυτό συμμετέχει με συνέπεια και με προτάσεις. Προειδοποιούμε όμως ότι, ο εθνικός διάλογος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση, για να χρησιμοποιείται από τον πρωθυπουργό για αλλαγή ατζέντας, ή από τον υπουργό μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Να θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη απούσα του εθνικού διαλόγου για την παιδεία, χωρίς συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτόν και χωρίς καμία πρόταση μέχρι σήμερα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Υποσχέσεις
"Οι γενικόλογες υποσχέσεις που έδωσαν με τις σημερινές τους δηλώσεις ο υπουργός Παιδείας κ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Μπαμπινιώτης για απαλλαγή της οικογένειας από το άγχος και την ανασφάλεια, δεν πρέπει να καθησυχάσουν καμία λαϊκή οικογένεια. Ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής και το αποτέλεσμα του διαλόγου, που διεξάγεται και με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, θα είναι το ακριβώς αντίθετο, γιατί έχουν ως οδηγό τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η ΕΕ και στην Παιδεία με βάση τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματιών", τονιζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει: "Η εργατική - λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της θα βρουν μπροστά τους νέα εμπόδια στη μόρφωσή τους. Καμία επανάπαυση, καμία αναμονή. Ανάπτυξη τώρα της κοινής δράσης εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και την εργασία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που αναπροσαρμόζει την Παιδεία στις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλίων".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved