ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύονται νέα ΚΕΚ Ενόπλων Δυνάμεων 15/7/09


Αθήνα 15.7.2009, 20:09
Τη δημιουργία και άλλων Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ενόπλων Δυνάμεων ανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης από τον Πύργο Ηλείας όπου -μαζί με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά- εγκαινίασε το 2ο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Ενόπλων Δυνάμεων στη Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνιτών Τηλεπικοινωνίας (ΣΕΤΗΛ).

Συγκεκριμένα, σε διαδικασία πιστοποίησης βρίσκεται η σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, το Κέντρο Πυροβολικού στη Θήβα, η 128 Σμηναρχία Εκπαίδευσης Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών στο Καβούρι και το Κέντρο Τεχνικού στην Πάτρα.

Η ΣΕΤΗΛ, που πιστοποιήθηκε ως ΚΕΚ από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (ΕΚΕΠΙΣ), θα παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση για τις ειδικότητες Τεχνίτη Τηλεπικοινωνιών , Οπτικο-ηλεκτρονικών Συστημάτων, Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ελέγχου Πυρός και Συστημάτων Πληροφορικής.

Από τον Οκτώβριο του 2008, αντίστοιχο ΚΕΚ λειτουργεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού και Μεταφορών, που πιστοποιήθηκε ως ΚΕΚ με κεντρική δομή στο στρατόπεδο της Σπάρτης και παράρτημα στο Στρατόπεδο του Γυθείου. Σε αυτά λειτουργούν τρεις σχολές: Οδηγών, Μαγείρων (στο Γύθειο) και Αρτοποιών. Στο ΚΕΕΜ, εκπαιδεύεται το 12% των στρατευσίμων του Στρατού Ξηράς στις παραπάνω ειδικότητες.

Στην ομιλία του ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην σημασία της λειτουργίας των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους στρατευμένους τονίζοντας ότι: «ο προγραμματισμός του ΥΠΕΘΑ επιφυλάσσει στη στρατιωτική θητεία ένα ξεχωριστό περιεχόμενο. Ως σχολείο στρατιωτικής γνώσης, αλλά και δεξαμενή πολύτιμων εμπειριών για την κοινωνική ζωή, χώρο συνάντησης με άλλους συνανθρώπους και κοινού προβληματισμού για έναν ανώτερο σκοπό: τη χρησιμότητα στην ελληνική κοινωνία. Πολύ περισσότερο σε μια περίοδο που απαιτείται να εντείνουμε τη συλλογική προσπάθεια δεδομένου ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε απαιτεί συλλογικές δράσεις, προσπάθεια συνεννόησης και εξεύρεσης ευρύτερα αποδεκτών λύσεων.

Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι "η ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως, η εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες, η παροχή πρώτων βοηθειών, η συνδρομή σε έκτακτες ανάγκες, η καλλιέργεια αξιών, όπως η κοινωνικότητα, ο σεβασμός στο περιβάλλον και ο εθελοντισμός, κατεξοχήν η κατάρτιση σε συγκεκριμένες ειδικότητες, εντάσσονται στο κοινωνικό - ανθρωποκεντρικό όραμα του ΥΠΕΘΑ για τη θητεία".

Από την πλευρά της η κ. Πάλλη - Πετραλιά υπογράμμισε ότι "η τρέχουσα οικονομική κρίση επιβάλλει σήμερα, περισσότερο από ποτέ αποτελεσματικές και ευέλικτες πολιτικές κατάρτισης, έτσι ώστε, το ανθρώπινο δυναμικό να εξοπλιστεί με γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που θα το καταστήσουν ικανό να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες εξελίξεις. Ο παράγοντας άνθρωπος - ένα καταρτισμένο και δυναμικό ανθρώπινο δυναμικό - είναι ο κυριότερος παράγοντας για την προώθηση της καινοτομίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, και εν τέλει για την ευρωστία της οικονομίας της χώρας και την επίτευξη της κοινωνικής συνοχής. Η επένδυση στον άνθρωπο αποτελεί τον σημαντικότερο πλουτοπαραγωγικό πόρο μιας κοινωνίας". Και συνέχισε: "Η μόρφωση δεν είναι μόνο ζήτημα γνώσης. Είναι ζήτημα ζωής. Είναι το σημαντικότερο εθνικό κεφάλαιο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καλούμαστε να επενδύσουμε στους τομείς της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και να ασκήσουμε ενεργό πολιτική απασχόλησης, προκειμένου να επιτύχουμε τη μετάβαση στην οικονομία της γνώσης".

Στη τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο υφυπουργός Απασχόλησης κ. Γιώργος Κοντογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΙΣ κ. Ευθύμιος Δρόσος.

   

   

 

 

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved