ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Φοιτητής του ΑΠΘ θα συνθέσει έργο για τη Philarmonia Orchestra 23/7/09


Αθήνα 23.7.2009, 12:11
Ο υποψήφιος Διδάκτορας και απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Οικονόμου είναι ένας από τους τρεις νικητές του διαγωνισμού σύνθεσης της «Royal Philharmonic Society» με τίτλο «Composition Prize 2009» και κατά συνέπεια του ανατέθηκε να συνθέσει ένα έργο για τη «Philharmonia Music of Today Series».

Η «Royal Philharmonic Society» προσέφερε τρεις αναθέσεις που αφορούν στη σύνθεση έργου για μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι τρεις νικητές θα συμμετέχουν στην «Philharmonia Orchestra's Young Composers Academy» και θα δουλέψουν για ένα χρόνο με τον καλλιτεχνικό σύμβουλο της «Music of Today», Julian Anderson και μουσικούς της «Philharmonia Orchestra», στο Λονδίνο.

Ο διαγωνισμός γίνεται κάθε χρόνο και είναι ανοιχτός σε συνθέτες κάτω των 29 χρονών. Για τη συμμετοχή χρειάζεται κατάθεση φακέλου με 3 συνθέσεις και μία ηχογράφηση σε CD ενός έργου. Στο διαγωνισμό υπήρξαν περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες και κριτική επιτροπή ήταν οι: Julian Anderson, Claudia Molitor και Mark Van de Wiel. Το έργο του κ. Οικονόμου θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2010.

Επιβλέπων καθηγητής του 25χρονου υπ. Διδάκτορα του ΑΠΘ Δημήτρη Οικονόμου είναι ο κ. Χρήστος Σαμαράς.

«Είμαι χαρούμενος που η δουλειά μου αναγνωρίζεται και παρουσιάζεται στο εξωτερικό και που θα συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους μουσικούς της Philarmonia Orchestra» δήλωσε ο κ. Οικονόμου. «Επόμενος στόχος η ολοκλήρωση του διδακτορικού και παράλληλη συνεχή καλλιτεχνική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό».

* Δείτε πληροφορίες για το διαγωνισμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved