ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιτροπές ελέγχου για τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων καθηγητών (24/8)


Αθήνα 24.8.2005, 22.10
Ελπίδες ότι οι παρασπονδίες στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία θα εκλείψουν στο μέλλον, αρχής γενομένης από αυτές που βρίσκονται αυτόν τον καιρό σε εξέλιξη, δημιουργεί σημερινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει για τις προσλήψεις αυτές τη σύσταση δύο επιτροπών ελέγχου και διαφάνειας, μία για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι δύο επιτροπές θα εξετάζουν ζητήματα που αφορούν στην ορθή τήρηση της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, όπως είναι ο έλεγχος της συνδρομής των νομίμων προϋποθέσεων εγγραφής υποψηφίων στους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών, της σειράς κατάταξης στους οικείους πίνακες, της νομιμότητας πρόσληψης, κ.λπ. Θα συνεδριάζουν για θέματα που αφορούν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εκπαιδευτικών είτε μετά από έγγραφη αίτηση της αρμόδιας Ομοσπονδίας των Εκπαιδευτικών, είτε μετά από πρόσκληση του προέδρου. Εφόσον διαπιστώνεται πλημμελής εκτέλεση καθηκόντων, η επιτροπή θα υποβάλει στην κ. υπουργό αιτιολογημένη εισήγηση για τη λήψη των ενδεικνυόμενων διοικητικών μέτρων κατά περίπτωση.

Στην επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόεδρος θα είναι ο διευθυντής της διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του υπουργείου και μέλη ο προϊστάμενος του Τμήματος Α΄ της Διεύθυνσης προσωπικού πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και ένας εκπρόσωπος της ΔΟΕ, ενώ χρέη γραμματέα θα εκτελεί διοικητικός υπάλληλος του υπουργείου.

Στην επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα προεδρεύει ο διευθυντής της διεύθυνσης προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και ως μέλη θα μετέχουν ο προϊστάμενος του τμήματος Α΄ της διεύθυνσης προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου και ένας εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved