ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κουπόνια για αγορά υπολογιστών στους μαθητές της Α' Γυμνασίου 31/8/09


Αθήνα 31.8.2009, 15:46
Συνολικά 126.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα δοθούν στους μαθητές της Α' Γυμνασίου στην προσπάθεια για τη μετάβαση στην κοινωνία της Πληροφορίας και την ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα παραλάβουν από τα σχολεία τους κουπόνια, προκειμένου να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ σε αυτούς θα περιέχονται και 16 λογισμικά με μαθήματα.

Κατά τη νέα σχολική χρονιά τα βιβλία του γυμνασίου θα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή και τα σχολεία θα τα προμηθευτούν με 5.000 διαδραστικούς πίνακες.

Εξαγγελίες
"Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πολλές φορές παραπλήσια προγράμματα, από τα οποία δεν έχει εφαρμοστεί σχεδόν τίποτα", σχολίασε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και αιτιολόγησε: "Προεκλογική δέσμευση πρωθυπουργού για δωρεάν χορήγηση Η/Υ σε όλους τους μαθητές. Αυτή η δέσμευση συρρικνώνεται σε πρώτη φάση περιοριζόμενη σε έναν Η/Υ σε κάθε αριστούχο, για να καταλήξει να αφορά τελικά μόνο τον πρώτο μαθητή κάθε τάξης (όχι όλους τους αριστούχους). Οι κύριοι Αλογουσκούφης και Στυλιανίδης ανακοίνωσαν την δοκιμαστική ενσωμάτωση του φορητού υπολογιστή στο πρόγραμμα μαθημάτων και χορήγησή του σε όλους, με έναρξη εφαρμογής τον Απρίλιο του 2008. Ο πρωθυπουργός και η κυρία Γιαννάκου ανακοίνωσαν τη χορήγηση Η/Υ σε όλους τους μαθητές με αναπηρίες και 30.000 υπολογιστές στα σχολεία (Μάιος 2005, Φεβρουάριος 2006). Σε όλες τις περιπτώσεις, δεν υπάρχει κανένα εκπαιδευτικό περιεχόμενο, κανένας εκπαιδευτικός σχεδιασμός".

"Δεν είναι τυχαίο ότι στα χρόνια της ΝΔ η χώρα κατετάγη στην 25η θέση από τις 27 συνολικά χώρες της ΕΕ σε θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας στην Εκπαίδευση", καταλήγει η ανακοίνωση της κ. Διαμαντοπούλου.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved