ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Από την επόμενη Παρασκευή τα κουπόνια για την αγορά Η/Υ στους μαθητές της Α' Γυμνασίου 4/9/09


Αθήνα 4.9.2009, 18:22
Την επόμενη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η διανομή κουπονιών στους μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου για την αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή. Με βάση το κουπόνι, ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια του γυμνασίου θα μπορεί να προμηθευτεί τον υπολογιστή. Αυτά έχουν εκδοθεί, είμαστε σε όλα έτοιμοι και η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, θα διανεμηθούν πάνω από 126.000 υπολογιστές, μαζί με τα αντίστοιχα ψηφιοποιημένα βιβλία που αφορούν την πρώτη γυμνασίου και με τα αντίστοιχα προγράμματα και θα επιτρέπουν και την επιλεκτική πλοήγηση. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα δοθούν και σε 8.000 εκπαιδευτικούς, ενώ παράλληλα το υπουργείο θα αγοράσει  5.000 διαδραστικούς πίνακες "για να μπει η εκπαίδευση στην ψηφιακή εποχή".

Από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού) διευκρινίζεται ότι η δράση για την "Ψηφιακή Τάξη" και τη διανομή των μαθητικών υπολογιστών, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής κανονικά και χωρίς καμία μεταβολή σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τον χρονικό προγραμματισμό της.

Η διανομή των επιστολών και των κουπονιών απόκτησης υπολογιστών προς τους γονείς των μαθητών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τα κατά τόπους γυμνάσια, με την έναρξη των μαθημάτων εντός του Σεπτεμβρίου. Οι γονείς θα μπορούν να προμηθεύονται τους μαθητικούς υπολογιστές από την 1η Οκτωβρίου 2009 από τα καταστήματα της επιλογής τους. Με ευθύνη των προμηθευτών, θα λαμβάνουν προεγκατεστημένο το σύνολο του προβλεπόμενου εκπαιδευτικού λογισμικού (16 εκπαιδευτικοί τίτλοι) και των σχολικών βιβλίων για όλες τις τάξεις του Γυμνασίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved