ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μνημόνιο για ίδρυση μουσείων τουρισμού και παιχνιδιών 10/9/08


Αθήνα 10.9.2009, 16:04
Μνημόνιο συνεργασίας για την ίδρυση "Μουσείου Τουρισμού", σε κτίριο που προσέφερε ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Τουρισμού με έδρα την Πλάκα, και "Μουσείου Παιχνιδιών" στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Μαρκόπουλος.

Για την ίδρυση του «Μουσείου Τουρισμού», υπεγράφη μνημόνιο μεταξύ του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Συνδέσμου Ελληνίδων στον Τουρισμό, παρουσία του προέδρου του ΕΟΤ κ. Ι. Κοφίνη και του Ειδικού Γραμματέα δρ. Ε.Αλεξανδράκη. Το νέο «Μουσείο Τουρισμού», θα περιλαμβάνει εγκατάσταση μόνιμου εκθετηρίου με το εκδοτικό υλικό του ΕΟΤ (αφίσες, βιβλία, εκδόσεις τουριστικές, διαφημιστικά, φυλλάδια, τουριστικό τύπο, ημερήσιο και περιοδικό), τη συλλογή των βραβευμένων διαφημιστικών παρουσιάσεων (έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό) της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο, τη συγκέντρωση του οπτικοακουστικού υλικού, με το οποίο θα παρουσιάζεται η τουριστική διαδρομή στην Ελλάδα μέσω ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, ελληνικών ή αλλοδαπών ντοκιμαντέρ κ.ά., τη συλλογή υλικού για τα ξενοδοχεία ΞΕΝΙΑ και τους παραδοσιακούς οικισμούς, τη συλλογή φωτογραφικού υλικού, σλάιντς, διαφημιστικών φυλλαδίων από επιχειρήσεις που απασχολήθηκαν αμέσως ή εμμέσως με τον τουρισμό, την προβολή με όλους τους δυνατούς τρόπους του ελληνικού τουρισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τη δημιουργία ψηφιακής και τεχνολογικής υποδομής μέσω της οποίας θα δίδεται η δυνατότητα προβολής ταινιών, ανεύρεσης αρχείων σχετικών με τον τουρισμό, ενημέρωση από το Διαδίκτυο (Internet), καθώς και τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο χώρο του Μουσείου.

Η ίδρυση του νέου Μουσείου ελπίζεται ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη της στενής σχέσης του τουρισμού με τον πολιτισμό, ο οποίος είναι κυρίαρχο στοιχείο της τουριστικής μας παράδοσης, στην τουριστική παιδεία, ευαισθητοποιώντας τους φοιτητές του τουρισμού, τα στελέχη των τουριστικών επιχειρήσεων, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τους ερευνητές του τουρισμού αλλά και τους τουριστικούς φορείς και ενώσεις της χώρας μας.

Στο «Μουσείο Παιχνιδιού» θα εκτίθενται 50.000 παιχνίδια και αντικείμενα που αφορούν στο παιδί, τα οποία συνέλεξε εδώ και χρόνια και έχει στην προσωπική της κατοχή η Πρόεδρος του Λαογραφικού - Εθνολογικού Μουσείο Μακεδονίας Θράκης και δρ. Παιδαγωγικής κ. Μ. Βιλδιρίδη.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved