ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΙΕΚ: Τον Οκτώβριο οι αιτήσεις για τις εξετάσεις πιστοποίησης 23/9/09


Αθήνα 23.9.2009, 19:59
Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης 2ης περιόδου 2009 αποφοίτων δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ θα διενεργήσει ο Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ).

Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ Ιουνίου - Ιουλίου 2009 και παλαιότεροι.

Για όλες τις ειδικότητες, το χρονικό διάστημα υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 8 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2009. Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές, ενώ τα Δελτία Εξεταζομένων παραδίδονται με απόδειξη στους υποψήφιους με ευθύνη των ΠΕΕΠ.

Οι απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ περιφέρειας Αττικής, υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους ως εξής:

Οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας στο ΙΕΚ αποφοίτησής τους.

Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ Β. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, Ν. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΞΥΝΗ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΩΜΕΓΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ στο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά (Πειραιώς 95, Καμίνια Πειραιάς, τηλ. 210-4827660).
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΛΑΜΠΕΛΕΤ στο Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας (Αγαμέμνονος και Ιλίου 17, Γλυφάδα, τηλ. 210-9643434).
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΑΛΦΑ ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΣΒΙΕ στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου (Ιωαννίνων και Παρνασσού, Χαλάνδρι, τηλ. 210-6800171).
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΜΑΝΩΛΑ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΤΡΑ, ΔΟΜΗ, MOKUME, ΓΛΥΚΟΣ, ΧΑΤΖΗΠΕΡΗ στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αργυρούπολης (Αναστάσεως και Παλαιολόγου, Αργυρούπολη, τηλ. 210-9646240).
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΞΥΝΗ ΑΘΗΝΑΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΔΙΠΛΑΡΕΙΟΝ – ΚΛΗΜΕΝΤΙΔΕΙΟΝ, ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΔΑ, TECHNOGRAFICO, VITA, ΑΘΗΝΑΙΟΝ, Ν. ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΛΜΕΡ στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αιγάλεω (6ο Εν. Λύκειο, Μίνωος και Προόδου 1, Αιγάλεω, τηλ. 210-5695608).
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγ. Δημητρίου (1ο ΕΛ Αγ. Δημητρίου, Καλλιθέας και Παπάγου 23, Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9763227)
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΑΣΗΜΑΚΗΣ, ΟΜΗΡΟΣ στο Δημόσιο ΙΕΚ Αγ. Αναργύρων (2ο ΤΕΕ, Ηρώων Πολυτεχνείου 35 και Ερεχθειών 2, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2691699)
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ στο Δημόσιο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης (1ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης, Κορίνθου και Χείρωνος, Μεταμόρφωση, τηλ. 210-2850916)
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ, ΩΜΕΓΑ στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαϊδαρίου (Τ.Ε.Ε. Χαϊδαρίου, Αγ. Τριάδος και τέρμα Ρίμινι, Χαϊδάρι, τηλ. 210-5762255)
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ (οι απόφοιτοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Ι) στο Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Γαλατσίου (2ο Εν. Λύκειο Γαλατσίου, Πασσώβ 8, Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2231607).
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ (οι απόφοιτοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Κ έως και Ο) στο Δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης (ΤΕΕ Ν. Σμύρνης, Αγ. Φωτεινής 2Α, Ν. Σμύρνη, τηλ.: 210-9310495).
Το Ιδιωτικό ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΘΗΝΑΣ (οι απόφοιτοι που το επώνυμό τους αρχίζει από Π έως και Ω) στο Δημόσιο ΙΕΚ Νικαίας (Κινικίου 16 & Αγίου Ιωάννου, Νίκαια, τηλ.: 210-4253345).
Τα Ιδιωτικά ΙΕΚ ΚΟΝΤΟΛΕΦΑ, ΚΟΝΤΟΡΑΒΔΗ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΣ, ΦΛΟΓΑ, LE MONDE, LEICA ACADEMY καθώς και όσα Ιδιωτικά ΙΕΚ δεν αναφέρονται στις ανωτέρω παραγράφους στο Δημόσιο ΙΕΚ Περιστερίου (Χαλκίδος και Οδυσσέως, Περιστέρι, τηλ. 210-5754988).

Οι απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους ως εξής:
Οι απόφοιτοι των Δημοσίων ΙΕΚ, στο ΙΕΚ αποφοίτησής τους.
Οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών ΙΕΚ ΤΣΑΚΑΛΟΥ, ΙΕΣΕ, στο ΙΕΚ Ευόσμου (2ο Τ.Ε.Ε. Ευόσμου, Τέρμα Σμύρνης, Εύοσμος, τηλ. 2310-709759).
Οι απόφοιτοι του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗΣ, στο ΙΕΚ Νεάπολης (Πρώην Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Νεάπολη, τηλ. 2310-600963).
Οι απόφοιτοι του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, στο ΙΕΚ Τριανδρίας (Αθανασίου Διάκου 17 & Ζαΐμη 2, Τριανδρία, τηλ. 2310-949237).
Οι απόφοιτοι των Ιδιωτικών ΙΕΚ. ΠΙΣΣΑΛΙΔΟΥ, ΚΟΡΕΛΚΟ, στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 2ο (Στρ. Μακρυγιάννη 20, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-272288).
Οι απόφοιτοι του Ιδιωτικού ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκη 1ο (Δημόκριτος, Ολυμπίου Διαμαντή 1, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-539622).
Οι απόφοιτοι των υπολοίπων Ιδιωτικών ΙΕΚ του νομού Θεσσαλονίκης, στο Παράρτημα του ΟΕΕΚ στη Θεσσαλονίκη (Μοναστηρίου 24, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-547516).

Οι απόφοιτοι Δημοσίων και Ιδιωτικών ΙΕΚ της υπόλοιπης Ελλάδας υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους ως εξής:
Οι απόφοιτοι Δημοσίων ΙΕΚ, στο ΙΕΚ αποφοίτησής τους.
Οι απόφοιτοι Ιδιωτικών ΙΕΚ, στο Δημόσιο ΙΕΚ που έχει έδρα η ΠΕΕΠ.

Οι απόφοιτοι ΙΕΚ άλλων Υπουργείων ή Οργανισμών ή ΝΠΔΔ υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα ΙΕΚ αποφοίτησής τους.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων "Στελεχών τουριστικών γραφείων" και "Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας" διετούς διάρκειας του ΟΤΕΚ, που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971, την αίτησή τους θα την καταθέσουν σε οποιοδήποτε ΙΕΚ του ΟΤΕΚ.

Με ευθύνη των Διευθυντών των εν λόγω ΙΕΚ και μέχρι την 16 Οκτωβρίου 2009, διαβιβάζονται οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά μαζί με ονομαστικές καταστάσεις, ανά ειδικότητα και κατά αλφαβητική σειρά, στην έδρα της ΠΕΕΠ που ανήκει κάθε ΙΕΚ.

Μαζί με τις αιτήσεις, που είναι έντυπες και χορηγούνται από τα ΙΕΚ στα οποία υποβάλλονται, συνυποβάλλονται από τους υποψηφίους και:
1. Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ). Ειδικά οι απόφοιτοι των τμημάτων "Στελεχών τουριστικών γραφείων" και "Στελεχών οργάνωσης ψυχαγωγίας", διετούς διάρκειας του ΟΤΕΚ, που είχαν ιδρυθεί βάσει του Β.Δ. 151/1971, καταθέτουν αντίγραφο του πτυχίου τους.
2. Δυο πρόσφατες φωτογραφίες.
3. Γραμμάτιο είσπραξης (παράβολο) εξέταστρων 44,02 ευρώ για το θεωρητικό και 44,02 ευρώ για το πρακτικό μέρος (Εμπορική Τράπεζα, Αρ. Λογαριασμού 84493023).
4. Επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης.
5. Εάν υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε άλλη ΠΕΕΠ απ' αυτή που ανήκει το ΙΕΚ αποφοίτησής του οφείλει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει: "επιθυμώ να εξεταστώ στην Περιφέρεια ………. επειδή υπηρετώ σε στρατιωτική μονάδα του νομού ………….. ή ο τόπος διαμονής μου είναι ……………. και γνωρίζω τον εργαστηριακό εξοπλισμό του Εξεταστικού Κέντρου της ΠΕΕΠ στην οποία επιθυμώ να εξεταστώ" και να επισυνάπτει τα αντίστοιχα δικαιολογητικά.
6. Εάν υποψήφιος επιθυμεί να συμμετάσχει στις εξετάσεις σε περισσότερες από μια ειδικότητες, οφείλει να καταθέσει υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνει: "επιθυμώ να συμμετάσχω στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης ….. περιόδου ….. πέραν της ειδικότητας …………. από την οποία αποφοίτησα από το ΙΕΚ. ……..…. και στις εξετάσεις της ειδικότητας ……….... από την οποία αποφοίτησα από το ΙΕΚ. ……..…… "

Οι υποψήφιοι που προσκομίζουν απλά αντίγραφα των παραπάνων δικαιολογητικών θα πρέπει να επιδεικνύουν, ταυτόχρονα, και τα πρωτότυπα προκειμένου να επικυρώνονται από το ΙΕΚ συγκέντρωσης δικαιολογητικών. Την αποκλειστική ευθύνη για τη σωστή συμπλήρωση της αίτησής τους φέρουν οι ίδιοι.

Μετά την 4η Νοεμβρίου 2009, και αφού ληφθεί υπόψη ο αριθμός των υποψηφίων ανά ειδικότητα και ΠΕΕΠ, θα ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα των εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα θεωρητικού και πρακτικού μέρους.

Σε όσες ΠΕΕΠ δε λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα, με ευθύνη των Προέδρων τους, θα γίνει επικοινωνία με τους εν λόγω υποψήφιους, για να τους ενημερώσουν εγγράφως και με απόδειξη για τον τόπο εξέτασής τους (στο θεωρητικό ή/και πρακτικό μέρος). Σε περίπτωση που ο τόπος εξέτασης είναι σε άλλη ΠΕΕΠ, η αρχική ΠΕΕΠ θα αποστείλει το φάκελο του υποψηφίου (αίτηση και δικαιολογητικά) στη νέα ΠΕΕΠ. Η νέα ΠΕΕΠ θα θεωρεί τον υποψήφιο ότι προέρχεται από άλλη ΠΕΕΠ.

Όσοι υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση, θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον Κανονισμό Κατάρτισης της ειδικότητάς τους, ταυτόχρονα με την κατάθεση της αίτησης.

Οι ΠΕΕΠ υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι την 23 Οκτωβρίου 2009 στη Διεύθυνση Κατάρτισης - Τμήμα Πιστοποίησης, αντίγραφο των καταστάσεων με τις υπογραφές παραλαβής Κανονισμών Κατάρτισης των ανωτέρω υποψηφίων.

Στη δεύτερη εξεταστική περίοδο του έτους 2009, δικαίωμα κατοχύρωσης μέρους εξέτασης έχουν όσοι ήταν επιτυχόντες στο θεωρητικό ή πρακτικό μέρος μέχρι και την εξεταστική περίοδο Νοεμβρίου 2006 - Ιανουαρίου 2007.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved