ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκπαιδευτικές ταινίες στο διαδίκτυο 30/9/09


Αθήνα 30.9.2009, 18:38
Επίσημα λειτουργεί από σήμερα ο διαδικτυακός τόπος
www.edutv.ypepth.gr ή www.edutv.gr που σκοπό έχει την άμεση πρόσβαση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων στις εκπαιδευτικές ταινίες της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιο-Τηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας.

Παράλληλα, έχει εκπονηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο εβδομάδων, διάρκειας τριών ωρών καθημερινά, για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ξεχωριστό για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Το πρόγραμμα αυτό παρουσιάζει εκπαιδευτικά θέματα ποικίλης ύλης, που σχετίζονται με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών (ΑΠΣ και ΔΕΠΠΣ) για παρακολούθησή τους σε περίπτωση υποχρεωτικής παραμονής μαθητών στο σπίτι, σύμφωνα με το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα γρίπη. Έχει δε εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (ΠΙ) με θετικά σχόλια γιατί επεξεργάζεται τα εκπαιδευτικά θέματα με ευχάριστο και κατανοητό τρόπο.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Διαδικτυακού Τόπου έγινε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Λειτουργικών Υποδομών και Νέων Τεχνολογιών του υπουργείου.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου είναι οι εξής:
- Προβολή των ταινιών της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης σε υψηλή ποιότητα εικόνας και ήχου.
- Περίληψη περιεχομένου κάθε ταινίας που παρουσιάζεται.
- Δυνατότητα αναζήτησης της ταινίας με πολλαπλές επιλογές με βάση τα χαρακτηριστικά κατηγοριοποίησης: βαθμίδα εκπαίδευσης, θεματική ενότητα, έτος παραγωγής, λέξεις-κλειδιά.
- Άμεση ενημέρωση για το Τηλεοπτικό Πρόγραμμα της Δ/νσης Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης στο διαδικτυακό τόπο της ΕΡΤ. 
- Αυτόματη συσχέτιση ταινιών με ανάλογο περιεχόμενο.
- Επικοινωνία με τους επισκέπτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υποστήριξη των αιτημάτων τους.

Επιπλέον, τους τελευταίους μήνες η Δ/νση Εκπ/κής ΡαδιοΤηλεόρασης, η οποία εποπτεύεται από το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών και Γενικών Αρχείων του Κράτους, δραστηριοποιείται στους παρακάτω νέους τομείς:   
1. Έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης και του καναλιού Prisma+ της ψηφιακής πλατφόρμας της Ε.Ρ.Τ. για κοινή δραστηριοποίηση σε ότι αφορά στην παροχή υπηρεσιών υποτιτλισμού ταινιών της Διεύθυνσής μας σε άτομα με προβλήματα ακοής, δεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον των φορέων για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.
2. Επέκταση των αποστολών εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού σε σχολεία (δημόσια και ιδιωτικά), Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Πρεσβείες, Βιβλιοθήκες, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Δήμους, Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς.
3. Συνδιοργάνωση ημερίδων και διαγωνισμών με ΓΓΕ-ΓΓΕ του ΥΠΕΣ, με τους Σχολικούς Συμβούλους Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας κ.ά.
4. Για πρώτη φορά ευρεία συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες για θέματα αξιοποίησης των Μέσων στη σχολική πράξη.
5. Πολλαπλή συμμετοχή σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε τοπικό & διεθνές επίπεδο για πρώτη φορά. Συμμετοχή με προβολή πέντε (5) εκπαιδευτικών ταινιών, που αναδεικνύουν ελληνικά θέματα  για πρώτη φορά στο διεθνή διαγωνισμό Medea-Awards 2009.
6. Έναρξη και ενδυνάμωση συνεργασιών με φορείς:
• Υπουργείο Πολιτισμού: συμπαραγωγή της ταινίας «Παρθενών» για το Νέο Μουσείο Ακρόπολης
• Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού Κύπρου: 3ετής προγραμματισμός για συμπαραγωγή ταινιών στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
• Υπουργείο Εσωτερικών (Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας – Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) για συνδιοργάνωση ημερίδων και διαγωνισμών και στήριξη επιτροπών καθώς και συμμετοχή σε κοινές επιτροπές για το πρόγραμμα «Παιδεία στα ΜΜΕ».
• Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του ΥΠΕΠΘ: συνεργασία με όλους τους τομείς και προγραμματισμός για κοινές δράσεις στην παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού
• Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης: συμπαραγωγή ταινιών για τα ΣΔΕ & τα ΣΔΕ φυλακών
• Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας και Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
• ΕΤ1, ΕΤ3, Δορυφορικό ΕΤ: προβολή ταινιών της Δ/νσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης
• ΕΡΑ 5: ραδιοφωνική αξιοποίηση των εκπαιδευτικών ταινιών
• Πανεπιστήμια Αθηνών, Αιγαίου, Μακεδονίας, Θράκης: στήριξη σε κοινές εκδηλώσεις και προγράμματα
• Τοπικά κανάλια: συχνή προβολή εκπαιδευτικών ταινιών της Δ/νσης
7. Παρακολούθηση για πρώτη φορά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων από ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων Ελλάδος, κ.ά.
8. Ποιοτική ενίσχυση της έκδοσης του μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού e-εκπομπή,
www.sch.gr/periodika και παρουσίαση δράσεων της Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής ΡαδιοΤηλεόρασης μέσω άρθρων στο Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΥΠΕΠΘ e-Emph@sis, στο περιοδικό Α/θμιας Εκπ/σης «Σύγχρονο Δημοτικό», κ.ά.
9. Ενημέρωση σχολείων σε όλη τη χώρα, παρουσίαση εκπαιδευτικών ταινιών και δημιουργία επιμορφωτικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς με σκοπό την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών ταινιών.
10.  Συμμετοχή της Δ/νσης για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα:
- EduTubePlus: συνεργασία με 15 κοινοτικούς εταίρους της Ε.Ε. & το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών, με στόχο τη δημιουργία ταινιοθήκης συνδεδεμένης με τα εθνικά προγράμματα σπουδών κάθε συμμετέχουσας χώρας
- Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: εκπόνηση κοινού προγράμματος για την ανάπτυξη πολυμεσικού διαδικτυακού περιβάλλοντος στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
- Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού: συμπαραγωγή ταινιών σχετικών με τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ
11. Δημιουργία και προβολή 10 νέων ταινιών παραγωγής 2009
- ΠΑΡΘΕΝΩΝ: ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ
- ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ – ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ
- ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ ΤΑ 4 ΜΥΣΤΙΚΑ
- ΜΑΘΗΜΑ-Γ-ΙΚΑ 
- ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (Τσέχωφ, Σίλερ, Σαίξπηρ)
- ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
- ΟΙ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ
- ΠΑΤΜΟΣ: ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΙΕΝ
- ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ 
- ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ: Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ
12. Προγραμματισμός για παραγωγή ταινιών με ΕΠΥ, Χαμόγελο του Παιδιού, ECOCITY, UNICEF, Μουσεία της χώρας, κ.λπ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved