ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Α. Διαμαντοπούλου: Επανεξέταση για κολέγια, εγκύκλιος για πρόσθετη διδακτική 12/10/09


Αθήνα 12.10.2009, 13:22
"Οι άδειες λειτουργίας στα λεγόμενα κολέγια, που δόθηκαν τρεις μέρες πριν τις εκλογές χωρίς κανένα έλεγχο των φακέλων, θα επανεξεταστούν", δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

"Προχωράμε αμέσως σε επανεξέταση όλων των φακέλων και των αδειών λειτουργίας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνω την προτεραιότητά μας για μία συνολική πολιτική που αφορά και στην Ευρώπη, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, για κριτήρια, για διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης στο σύνολο της μεταλυκειακής ιδιωτικής εκπαίδευσης, στην οποία ανήκουν τα κολέγια", υπογράμμισε.    

Εγκύκλιος για την πρόσθετη διδακτική
Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και στην πρόσθετη διδακτική στήριξη, λέγοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική προτεραιότητα, "γι’ αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ως ένας ρουσφετολογικός μηχανισμός". Επιπλέον ανακοίνωσε ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα εκδοθεί εγκύκλιος για την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης εκπαιδευτικών με συγκεκριμένα κριτήρια, "ώστε να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στο εκπαιδευτικό σύστημα, στο κέντρο του οποίου είναι η ποιότητα εκπαίδευσης και ο μαθητής. Δεσμευόμαστε ότι θα γίνει με όσο το δυνατό καλύτερους όρους.

Ερευνητικά κέντρα
H υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαδικασίες που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση για την συγχώνευση ορισμένων ερευνητικών κέντρων, σταμάτησε και δεν θα συνεχιστεί σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση είχε εκφράσει αντιρρήσεις, "γι’ αυτό ξεκινούμε απ’ την αρχή με βάση τις δικές μας δεσμεύσεις και το πρόγραμμά μας, το οποίο έχουμε καταθέσει και είναι σαφές".

 

 

 

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved