ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οδηγίες υπουργείου Παιδείας για τις απουσίες στα σχολεία 5/11/09


Αθήνα 5.11.2009, 16:22
Στo πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών καταγραφής απουσιών των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για την αξιόπιστη συγκέντρωση στοιχείων απουσιών με σκοπό την πιο αποτελεσματική πρόληψη της διασποράς της νέας γρίπης, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο η οποία γνωστοποιεί ότι από τις 9 Νοεμβρίου 2009 θα εφαρμοστεί νέος τρόπος καταγραφής απουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να ενημερώνουν καθημερινά το υπουργείο, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος, για τον συνολικό αριθμό απόντων μαθητών ανά τμήμα, τον συνολικό αριθμό απόντων εκπαιδευτικών ανά σχολική μονάδα και για την κατάσταση του σχολείου (αν είναι κλειστό -για κάποιο λόγο)

Η πρόσβαση στο σύστημα γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής δ/νσης http://survey.sch.gr (μενού: Είσοδος και επιλογή στη συνέχεια του σχετικού link), με χρήση των κωδικών του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Όσες σχολικές μονάδες δεν έχουν  ολοκληρώσει τη διαδικασία αποτύπωσης των στοιχείων της σχολικής τους μονάδας (ένδειξη: καταχώρηση στοιχείων για το σχολικό έτος 2009-10) να φροντίσουν να την ολοκληρώσουν πριν προβούν στην καταγραφή των απουσιών με τη νέα διαδικασία.

Όσες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα πρέπει να αποστέλλουν τα στοιχεία στα αρμόδια γραφεία, ώστε η εισαγωγή των στοιχείων να γίνεται από αυτά (μέσω ειδικής φόρμας που είναι διαθέσιμη στο μενού αριστερά με τίτλο Έλεγχος Δεδομένων Σχ. Μονάδων - επιλογή του αντίστοιχου σχολείου από τη λίστα - καταγραφή απουσιών).

Οι Διευθύνσεις και τα Γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εποπτεύουν τη διαδικασία καταγραφής και ενημέρωσης των στοιχείων, των σχολείων της αρμοδιότητάς τους, ελέγχοντας παράλληλα ποια σχολεία δεν ενημέρωσαν τους πίνακες, με χρήση του αντίστοιχου εργαλείου παροχής στατιστικών, του συστήματος (Στατιστικά - Λίστα Σχολείων που δεν ενημέρωσαν και δεν είναι κλειστά) και θα φροντίζουν για την ενημέρωση των πινάκων στις περιπτώσεις ελλείψεων. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ΠΕ και ΔΕ θα έχουν επίσης πρόσβαση για να εποπτεύουν τη διαδικασία της άμεσης και έγκυρης καταγραφής των στοιχείων στο σύστημα.

Αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών φορμών έχουν αναρτηθεί στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (μετά την είσοδο στο σύστημα καταγραφής απουσιών).

Για τυχόν προβλήματα χρήσης της εφαρμογής, οι σχολικές μονάδες θα απευθύνονται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση apousies-help@sch.gr, καθώς και στα τηλέφωνα  210-3443851-3 και 210-3442525.

Λόγω της επιδημιολογικής σπουδαιότητας, τα στοιχεία απουσιών των μαθητών των σχολείων για το χρονικό διάστημα από 12 Οκτωβρίου 2009 έως 6 Νοεμβρίου 2009 πρέπει να εισαχθούν αναδρομικά το αργότερο μέχρι 13 Νοεμβρίου 2009. Επίσης στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης στο νέο τρόπο καταγραφής των απουσιών, προβλέπεται ότι για χρονικό διάστημα 15 ημερών (έως 23 Νοεμβρίου 2009) θα γίνεται και παράλληλη αποστολή των στοιχείων με τον τρόπο που γινόταν μέχρι τώρα (σε εφαρμογή της εγκύκλιου ΑΠ 109770/Γ2/9-9-09).


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved